Målkungen Rahimi – fightern Foppa

Daniel Rahimi är ju knappast känd som någon stor målskytt. Ett mål blev det på elitseriesäsongen, det kom dessutom i elitseriens sista omgång. Under hela sin A-lagskarriär har Rahimi gjort sex mål där han har sin peak säsongen 07-08 med 3 mål på 41 matcher i Manitoba Moose…

Men i dag klev han fram i förlängningen och såg till att Rögle knep den så viktiga extrapoängen borta mot AIK. Dessutom firade han det som en världsvan målskytt genom att hyscha mot AIK-publiken.

På frågan om han någonsin avgjort i sudden förut kändes svaret rätt givet…
 – Jag höll på att säga ”har jag nån gång gjort mål?” Haha, nämen det var skönt. Jag gjorde ett mål i sista elitserieomgången och det var ju lite komiskt att jag gjorde mitt första elitseriemål i sista omgången. Så då sa jag att nu har jag ställt in siktet och tydligen var det ju så, sa Rahimi när jag ringde upp honom.

Rögle som i går, efter bara två kvalseriematcher med en förlust och en straffseger, valde att sparka sitt tränarpar.
– Det har varit intensivt de senaste dagarna med en del rabalder. Det är mycket runt omkring och självklart är sånt påfrestande. Det har varit en tuff säsong för hela klubben.
___

Ett annat ex-löv som gör målsuccé är ju Johan Forsberg som leder skytteligan i SM-slutspelet. Jag var och såg matchen i går där han, på äkta måltjuvsmanér, dök upp framför mål och styrde in pucken.

…Eller såg och såg, jag försökte se matchen men då skrev en viss blogg att Hellgren var klar och jag fick springa fram och tillbaka mellan korridorerna och pressläktarn för att ringa samtal… Bittert.

Nåväl, det är inte det enda sättet Forsberg visade att slutspelsformen intagit sig på. Han var, på äkta slutspelsmanér denna gång, inblandad i en dubbelutvisning när han gruffades lite med Ari Vallin.

Foppa är ju knappast känd som en som gruffar särskilt mycket och jag var tvungen att påpeka utvisningen när jag träffade honom i omklädningsrummet efter matchen. Han var lika skojfrisk som man vande sig att han var när han lirade i Löven…
– Jo, det var lite coolt va? Jag kände mig tuff där. Haha, nej det blev nåt fel… Men bra att ha en dubbelutvisning, det är ju lite häftigt, skrattade han.

Etiketter: , ,

En kommentar

  1. Marcus

    Jag var och såg matchen AIK – Rögle igår. Måste säga att han har gått framåt som fan sen jag såg han sist. Visst, han gör ibland stora misstag. T.ex i sista bytet när han ramlade i egen zon och AIK fick ett friläge – tack och lov för Rahimi och Rögle brände AIK läget.
    Rahimi ser faktiskt ganska smidig ut på rören och hans rörelsemönster är riktigt bra. Han har bra hjälp av Dominik Granak som sköter uppspelen. Granak verkar trivas bra med Rahimi som backpartner och jag förstår honom. Rahimi är stabil och nu vet man vad man får av han i varje byte.
    Stort Grattis till Rahimi för avgörandet!!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.