Smått & gott i sillyvärlden

Det har ju ryktats lite här och var att Björklöven skulle vara intresserade för Östersunds Nils Bergström som svarat för hyfsade 73 poäng i division I i år. Detta stämmer också, åtminstone enligt Bergströms agent Christian Sjögren.
– Ja, jag har pratat med Jens Hellgren och de är intresserade, säger Bergströms agent Sjögren. Men jag har inte fått något konkret erbjudande och tåget går nu, han kommer nog bestämma sig snart.
– Jag skulle vilja ha något konkret från Björklöven, men det har jag inte fått.

Andra klubbar som nämnts i samband med Bergström är Troja/Ljungby, Bofors, Västerås och Borås.

En annan klient till Sjögren är Johan Sjödell-Wiklander. Även där har Löven, enligt Sjögren, visat intresse men då Sjödell-Wiklander har förknippats med lag som AIK, Malmö och Leksand förstår man att det inte är särskilt aktuellt med Björklöven.
– Det finns allsvenska toppklubbar som är intresserade så det känns som ett långskott, medgav Sjögren.

Sanningen är att Björklöven inte är i närheten av de allsvenska klubbarna på spelarmarknaden. Man är inte attraktiva längre. Tidigare har spelare och agenter alltid snackat gott om Löven och att det är en "klassisk klubb med bra fans" och så vidare. Det är på väg att försvinna helt och hållet.

Det visar inte minst att Jon Palmebjörk – en spelare som tidigare ratades av Löven – nu väljer Örebro före Löven.

Jag klandrar inte Jon, absolut inte. Jag hade troligtvis gjort samma sak om jag varit i hans skor. Örebro hade ett bra förstaår i allsvenskan, har förlängt med sina nyckelspelare och dessutom knytit till sig namn som Michal Zajkowski och Marcus Weinstock. Det blåser positiva vindar kring klubben.

Björklöven? Två raka fiaskoår i allsvenskan och ekonomisk kris. Resor på över 50 mil varje gång det är match. Inte den första klubben spelarna söker sig till när de ger sig ut på marknaden.

Lars Molin och Jens Hellgren har en tuff uppgift att värva ihop ett slagkraftigt lag med de förutsättningar som råder.
___

Inte heller Daniel Rahimi kommer hamna i Löven. Det finns elitserieintresse för honom och då lär han förstås spela där kommande säsong.
 – Jag ska inte säga nej till någonting, men min ambition är att spela i elitserien och så kommer det att bli med största sannolikhet, säger Rahimi.
– Jag är fortfarande ung och vill fortsätta utvecklas för att bli bättre. Även om Björklöven verkar ha något spännande på gång känns det som att det inte blir det nu. Men nån gång blir det Löven igen, det kommer det bli.

Etiketter: , , , ,

4 kommentarer

  1. Björklövare

    Som man bäddar får man ligga.. Det har inte varit en enda framgång på 10 år nu.. tragiskt

  2. haha

    ”klassisk klubb med bra fans”… ja det ryktet har ju gett oss riktigt bra spelare som Floberg, zäta, öberg, quist, heino….

    Tar gärna ”sämre” spelare om dessa jag beskrev är de som nobbar oss nu

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.