Trion som får gå

Björklöven har meddelat tre spelare att de inte kommer erbjudas förlängning i klubben. Dessa är…

Magnus Isaksson.
– Vi har pratat runt mycket bland folk, han har varit här i två år och det har stangerat med den intensitet och fart han hade när han kom hit. Jag tror han behöver en ny miljö för att fortsätta utvecklas, sa Lars Molin.

Jonas Floberg.
 – Det är ungefär samma, han har också varit här i två år och han har inte klivit framåt. Det har varit ungefär samma utveckling på honom, han har stangerat, sa Molla.

Marcus Lundberg.
– Han har jag sett under många år, även iunder juniortiden, och det är ju lite av en late bloomer som har jobbat stenhårt, varit seriös och gjort ett bra jobb. I fjol tycker jag han gjorde en bra säsong men i år tycker jag det har stannat av lite grann.

Jonas Floberg är inte så mycket att säga om, han har inte nått upp till några förväntningar och var en felvärning från Micke Andersson. Han har stundtals fungerat hyfsat som en checking line-spelare, men producerat alldeles för dåligt. Floberg gjorde denna säsong noll mål på 50 matcher, det säger en del.

Inte heller Floberg själv var särskilt förvånad över beskedet.
– Det är inte så mycket att säga, det var ganska väntat och det tror jag du håller med om, sa han ärligt.
Vad säger du om dina två år i klubben?
– Sportsligt har det inte varit någon höjdare, men allt runt omkring med jobb och så har varit bra.
Vad blir det nu?
– Jag har ingen aning. Jag trivs bra med jobbet och så, men jag vet inte hur jag ska göra.

Marcus Lundberg var också relativt väntad. Han peakade våren 2008 där han fick hoppa in och hängde ett par kassar, vilket ledde till ett tvåårskontrakt. sedan har han inte hållit tillräckligt jämn standard.
– Nog hade jag det här på känn, jag förstod att det var åt det hållet, säger Lundberg.
Känns det tråkigt?
– Visst är det tråkigt på ett sätt, man vill spela så högt som möjligt och man har ju spelat i Löven länge. Samtidigt ser jag fram emot att få en annan roll i ett annat lag. Jag får försöka ta ett nytt steg och se om man kan få i gång liret igen, säger Lundberg.
Vad blir det för dig nu?
– Inga kommentarer höll jag på att säga, jag har inte funderat så mycket över det.

Däremot blev jag lite förvånad över Magnus Isaksson som jag trodde att man i alla fall skulle försöka förhandla med. Jag tycker han har varit en av de få som hållit hyfsat jämn nivå de senaste två åren och det finns utvecklingspotential i honom.

Enligt Molla var Isaksson också den som hade verkat blivit mest förvånad av beskedet, men jag har inte fått tag på Isaksson själv.
___

Christopher Thörn satt och såg sitt Djurgården spela SM-final mot HV. Han sa så här om att klubben valt att bryta hans kontrakt:
– Det är ju tråkigt tycker jag. Jag hade tänkt stanna innan dess, nu får man se vad som händer.
Ja, hur blir det?
– Jag vet inte än. Som det ser ut nu vet jag inte alls hur det blir, vi får se.
Men du utesluter inte en fortsättning ändå?
– Nej, det gör jag absolut inte. Men man får se vad det finns för alternativ.
___

Bollade lite målvaktsnamn med Jens Hellgren tidigare i kväll. Jimmy Lundberg och Markus Ottosson var de två första jag tänkte på i och med Sikens farväl. Men det lät inte som att de var aktuella, även om det är tidigt på målvaktsjakten ännu då det definitiva beskedet från Siken kom i dag.

Inte heller Skellefteås juniormålvakt Gustaf Lindvall är aktuell.
– Nej, det tror jag inte heller. Det är en målvakt som behöver matcher. Men det vi behöver är en jäkligt bra back-up till Galbraith.

Etiketter: , , , , , ,

3 kommentarer

  1. erik

    Håller med om isaksson, men om han är för dyr förstår man ju. Hade gärna sett han en säsong till i löven.

  2. Jocke

    Björn Wållberg vore ev något att ta in på målvaktssidan. Har varit grym i Hudiksvall i år och kommer från Vännäs så han är nog sugen på att bosätta sig i Umeå

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.