Slutet

Trots alla alarmerande signaler trodde jag in i det sista att det skulle lösa sig. Jag känner mig nästan chockad av att det ändå blev konkurs. Kalla mig naiv, men någonstans fanns det väl inpräntat i bakhuvudet att det alltid löser sig för Björklöven. Nu gjorde det inte det.

I helgen kom två Lövenfans fram till mig och frågade hur illa det var – egentligen. Utan att ha någon vidare insyn, visade det sig, lovade jag dessa killar att Löven aldrig kommer att konka nu – det skulle aldrig företagen i Umeå tillåta. Två miljoner? Inga problem. Så här i efterhand kan jag bara be om ursäkt till dessa två killar för att jag gav dem falskt hopp.

Det här var begravningen av ett redan stendött sportumeå och mitt yrke blev genast hälften så intressant. Vi har Umeå IK och Umeå FC att skriva om nu. IBK Dalen, Umeå City. Visst, jag är intresserad av både fotboll och innebandy, men grejen är att det finns inget lag som är ens i närheten av att beröra så mycket som Björklöven.

För varenda artikel, varenda notis och varenda blogginlägg möts man av reaktioner. Det är därför det har varit.fantastiskt roligt att hålla i denna blogg och lika roligt att följa Björklöven. Även om spelet på isen inte varit det bästa på senare dagar.

Fast egentligen är det inte läge för självömkan en sådan här dag. Framför allt lider jag med er fans som följt laget så länge och köpt årskort varje år trots att spelet sett ut som det gjort. Allt för kärleken till det där så vackra klubbmärket.

Nu är det slut.

Löven är borta och det känns förbannat djävla trist.

Etiketter: ,

10 kommentarer

  1. Frank Haakens

    Hur kan någon vara så naiv och tro att ett företag som aldrig levererar kan få fortsätta tillåtas existera?

    Det är ju som en humla som VET om att den inte kan flyga, men gör det ändå…

  2. Magnus "Rövarn" Sjöstedt

    Jag kan bara beklaga det oundvikliga till sist att Björklöven inte längre existerar. Som genuin Timråsupporter känns det ofattbart när man blickar tillbaks i backspegeln och alla härliga och ärliga hockeyfester på 90-talet mellan Timrå-Björklöven (även om det allt som oftast innebar blytunga förluster för mitt kära rödvitt) så är det svårt att riktigt greppa att ni gått i graven. Har vänner i både Lövenlägret och i Sundsvallslägret och jag känner mig kluven till att Sundsvall Hockey nu får en fribiljett till Allsvenskan via Umeå Tingsrätt. Fortsättning…

  3. Magnus "Rövarn" Sjöstedt

    På nåt vis känns det ändå som att upp- och nedflyttningar i seriesystemen skall baseras på sportsliga prestationer och inte p.g.a. någon förenings ekonomiska oegentligheter. Vi skriver 2010 i almanackan men idrottsrörelsen tycks inte ha lärt sig ett skit av sina föregångare. Misstagen upprepar sig gång på gång på gång och tycks aldrig få ett slut. Därför är jag glad att nu föreningen får en chans att reflektera sitt eget beteende och bygga nytt från grunden. Men för hockeyn och nostalgins skull är det en tragedi. Sov gott älskade Björklöven och vila i frid. Amen.

  4. Daniel

    En ut av killarna du träffade var jag. Klart du är förlåten. Mitt hjärta blöder, kan även jag knappt fatta att detta är sant.

  5. Magnus "Rövarn" Sjöstedt

    Jo föreningen får börja om i Division 3. Men inbilla mig ingenting annat än att det här var spiken i kistan i Löven. För själva produkten Björklöven finns inte längre. Vi skriver dåtid och nutid. Styrelsen kommer bytas ut och spelarna kommer att fly. Det kommer ta många många år att kravla sig tillbaka. Och alldeles oavsett om man gör det så är det ändå inte sprungen ur essen av den organisation som blev svenska mästare 1987. Fansen kommer säkert att bestå på ett eller annat sätt. Men det är över nu. Tack för allt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.