Sundsvall räknar med platsen

Är det helt kört för Björklöven att överklaga konkursen? Ja, Sundsvall hockey har i alla fall räknat med det. På sin hemsida har man nu gått ut med att det är klart att man kommer att spela i hockeyallsvenskan kommande säsong.

Jag ringde upp klubbchef Magnus Holmvall för att höra vad man byggde det på.
– Förbundet har sagt åt oss att vi kan ställa in oss på att spela i hockeyallsvenskan nästa säsong i och med att Björklöven har gått i konkurs.

Vidare berättade han att man varit i kontakt med ett antal jurister som har sagt att Löven inte har någon chans att göra någon insamling nu för att sedan överklaga konkursbeslutet. Anledningen, enligt detta, skulle vara att en överklagan bara kan gå igenom om man i efterhand tycker att det var fel att ta beslutet under de förutsättningar som rådde när beslutet togs.
– Man kan inte i efterhand komma in med nytt kapital, sa Holmvall.

Men jag kollade upp detta med hockeyallsvenskans ordförande Mats Boqvist som även arbetar som advokat och har genomfört ett antal konkurser. Han sa dock att det inte är det enda alternativet till hur man kan upphäva en konkurs.
– En annan möjlighet hur man kan få en konkurs nedlagd är om man under en konkurs kan uppvisa att alla fodringsägare är nöjda.

Men Boqvist var mycket skeptisk till att Löven skulle lyckas med detta. För att då elitlicensens till nästa säsong måste klubbens ekonomi vara i balans innan den 30/4, alltså om fem (!) dagar.
– Det är ingen snabbjobbad process, hag har svårt att se hur man ska hinna med det, sa Boqvist. Det är inte helt uteslutet att det kan gå men det ska mycket till för att det ska bli någon förändring.

Johan Björk är dock alltjämt hoppfull. Han berättade att man ska samlas ett gäng i veckan, både från och utanför 40-klubben, för att diskutera hur man vill göra. De har två alternativ, antingen lasta in pengar nu för att rädda klubben, eller börja om från början.
– Hur vi vill göra får vi ta ställning till då, det ska vi ha en diskussion om. Det finns både positiva och negativa saker i båda.

Jag är personligen otroligt skeptisk till hur man ska lyckas med detta. Det är väldigt många miljoner som måste samlas in för att Löven först ska kunna betala alla räkningar, sedan också ha pengar över för att klara sig över sommaren och till sist ha någon framtidsvision som liknar något.

Nej, då är det lika bra att börja om från noll. Det smärtar att säga men jag tror det i längden är det bästa som det ser ut nu.

Man får helt enkelt rikta in sig på att få en plats i division I, antingen genom någon konstig dispens eller genom att slå ihop med Teg första året för att sedan bli Björklöven igen.

Den smärtsamma vägen är oftast den bästa. Så är fallet även här.

Etiketter: , , , ,

7 kommentarer

  1. Love

    Spel i div. 1 OK men hur nå detta ? Spel i div. 2 ger oöverstigliga problem, värsta senariot skulle kunna bli att spelare försvinner från juniorer och representationslag, elithockeygymnasiet i fara, inga pengar till TEG kan bli Div.2 där också. Och hur komma tillbaka då ?

  2. marcus

    Jag tycker Teg ska gå med på att låta Björklöven slå ihop sig med dom. Teg har ju själv sagt att man i princip är beroende av ekonomisk hjälp (från Björklöven) om man ska kunna spela i Div 1. Tror denna sammanslagning skulle betyda mycket för hockeyn i Umeå.

  3. Heini Koppelman

    TEG Vän

    Varför skall Teg läggas ner? Vart skall alla som hjälpt Teg ta vägen, spelare, ledare mfl.
    Förslaget att Björklöven bildar Teg-Björklöven för att sedan slopa Teg medför att Teg försvinner som förening. Detta förslag är en arrogant översittar inställning. Teg har skött sig och klarat av problemen på egen hand.
    Låt Löven ta konsekvenserna av många års misskötsel och stöd Teg istället.

  4. Oskar

    Instämmer helt i det Heini Koppelman säger, väldigt arogant av dig Björn att skriva så om Teg. Är själv Björklövare, men att Löven ska glida räkmacka på Tegs bekostnad vill många med mig inte vara med om. Med hopp om spel i Division 3, där hör Lönnlöven hemma

  5. Santeri Heiskanen

    vad är det i din värld Björn som får dig att tro att Teg ska upplåta sin plats i ettan? vilka ska spela i det laget tex? Det nuvarande A-Laget i Teg som spelat upp sig till ettan eller ska dom kliva ner till trean för att ett Löven-lag skall ta deras plats? vem ska träna Laget? Steinholtz som tagit upp TSK i ettan eller ska han också kliva åt sidan?
    Har du talat med ordf. Berglund i TSK eller hämtar du detta ur tomma luften? Ni reportrar verkar tro att Teg gärna ger upp sin plats till förmån för ett Löven som fram tills för ett par år sedan inte lyfte ett finger för ett samarbete! Vakna!

  6. JanÅke

    Rent krasst är det väl så att Teg inte alls har spelat till sig sin plats i div 1. Teg blev 3 i div 1 kvalet och skulle inte ha fått någon plats om det inte vore för att Lycksele drog sig ur serien.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.