Galbraith om succén

Jag fick tag på en strålande glad Patrick Galbraith i hotellrummet efter dagens match. Det blev ännu en dansk sensation. Man pulvriserade Slovakien genom att gå upp till 6-0 redan i första perioden. Samma resultat blev även slutresultatet och Galbraith fick hålla nollan.
– Det var skönt, det har inte hänt så ofta i år, sa dansken och syftade på att han med Löven bara höll nollan i en match – mot Almtuna.

Kan tänka mig att han rankar det lite högre att hålla nollan mot nationen som slog ut Sverige ur OS…

När jag frågade vad det egentligen är som händer där borta började han bara skratta.
– Jag vet inte, man förstår inte vad som händer, men det är skitkul.
– Vi spelar bra hockey. Vi är överraskade själva och lagen vi möter förstår nog ingenting. Men vi spelar disciplinerat och gör mål på våra chanser.

Ni hade ett långt läger inför turneringen, är det vad som lagt grunden?
– Jag vet inte. Samtidigt är det inte så många av de som var med från början som är med nu. Det var bara jag, killarna i Malmö, nån från danska ligan och en massa juniorer som sedan åkte ur. Men det kanske är lite det, vi fick bra träning där, och så har vi den rätta mentaliteten att jobba i 60 minuter.

Vilken av matcherna hittills rankar du högst?
– Den i dag var också en skräll, alla tre har varit skrällar hittills. Men jag stod inte Finlandsmatchen så jag får nog säga USA-matchen, att vi fick vinna den.

Hur långt kan ni gå?
– Svårt att säga. Men vi har ett bra utgångsläge att gå till kvartsfinal. Ryssland (som man möter på söndag) blir nog svårt men Vitryssland (på måndag) blir en nyckelmatch om vi ska gå vidare.

Har du fått några elitserieerbjudanden nu när det gått så bra?
– Nej. Men jag tror den här turneringen kanske hjälper…

Var spelar du helst nästa år?
– Jag gillar Umeå och att spela för Björklöven så om det inte blir konkurs spelar jag helst där.
___

Och tja, när vi ändå är inne på Löven och eventuell konkurs: Kollega Johnsson var i kontakt med Johan Björk i dag. Och det är en än mer hoppfull Björk inför ödesdagen på måndag, som ju är sista dagen för att överklaga konkursen.
– Jag skulle bli förvånad om vi inte klarar av det, sa Björk.
– Jag har hela tiden varit optimistisk och trott att vi ska lyckas, och nu är vi nära även om vi kommer att jobba vidare ända fram till måndag eftermiddag. Det fattas fortfarande en del, men vi har hopp om att kunna lösa det också

Låter helt klart positivt. Björk skulle nog inte våga sig på sådana uttalanden om det inte verkligen såg bra ut. För om det sedan skulle visa sig att det inte går vägen, ja, då skulle många ställa sig frågande till honom…

Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.