Ingen ny styrelse

Det var kallat till extraårsmöte i kväll där en fråga stod på agendan: Att få fram en ny styrelse. Men det blev inte av.
– Vi gör det eftersom vi inte vet nåt, förklarade Åsa Ögren efter årsmötet.
– Det finns många som vill hjälpa Björklöven och kan tänka sig att sitta i en styrelse. Men som det är nu kan vi inte svara på om det handlar om AB, IF, båda två, hur mycket tid det tar eller vem som kommer verkställa besluten. I och med det tycker jag inte att det blir seriöst att vi ställer förfrågan innan vi har fått hovrättens dom.

Till skillnad från tidigare årsmöten var vi i media inte välkomna att lyssna på vad som sades utan vi fick vackert sitta och vänta utanför tills mötet var avklarat en timma senare. Inifrån rapporterades dock om ett, under förutsättnignarna, lugnt möte även om det var mycket frågor och även viss kritik.

– Den största kritiken handlade om brist på information. Men som det har varit har den här gruppen har agerat utifrån brandkårsutryckning, sa Ögren.

Nu inväntar man hovrättens dom och sedan ska man besluta om nytt datum för årsmöte. Då blir det dock ett ordinarie möte med årsstämma och bokslut.

Tills vidare sitter den gamla styrelsen, med Mattias Lundberg som ordförande, kvar.
– Vi tar naturligtvis vårt ansvar och sitter mandatperioden ut, eller som det troligtvis blir, tills kommande årsmöte, sa Lundberg.

Känner du att du är sugen på att ge klubban vidare nu?
– Jag är framför allt sugen på att allting ska gå i lås. Men vi i den gamla styrelsen fortsätter precis som tidigare att jobba hårt för att det ska bli så. Vi börjar bli lite slitna men vi jobbar på.

Hur var stämningen under mötet?
– Förhållandevis god. Det är klart att ingen av oss heller är nöjda med hur det har blivit, men nästan alla hade ett framtidsperspektiv och det tycker jag är glädjande.

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.