Sista maj nästa datum

Jag sa ju det – Umeås företagare skulle aldrig tillåta att Löven går i konkurs!

Nej, skämt åsido, det här är inte en dag att vara mallig. Jag måste erkänna att jag mer eller mindre skrattade när jag såg Johan Björks ambitioner från början. På samma sätt skrattade jag åt Jens Hellgren som konkursdagen sade att han är "obotlig optimist" och in i det sista hoppades att det skulle lösa sig.

Det finns helt enkelt inte på kartan. Att ett bolag själv försätter sig i konkurs för att sedan själva upphäva den, det har säkert hänt vid enstaka fall i affärsvärlden, men aldrig inom idrotten.

En tes allsvenska nämndens ordförande Kenneth Fahlgren skrev under på. Han har aldrig varit med om något liknande.
– Nej. För det första är det väldigt ovanligt att en konkurs som inträder på egen ansökan upphävs av bolaget självt, det är väldigt ovanligt, och att det händer inom idrottsvärlden har i alla fall aldrig jag varit med om. det är väldigt ovanligt.

Men nu har det hänt. Björklöven klarar sig undan konkurs och lever vidare. Därmed inte sagt att det är klart att man kommer spela i allsvenskan nästa år.

För att få elitlicens måste Björklöven skicka in bokslut och – i och med att bokslutet kommer redovisa ett negativt kapital den sista april – en trovärdig handlingsplan som visar att Löven kan överleva och inte kommer hamna i samma situation direkt igen.

Jag träffade Johan Björk, i Lövenkretsar känd som Presidenten, en timme efter beskedet. Då hade han själv inte sett hovrättens beslut, utan fått ägna all tid åt media, och hade inte så mycket att säga. Men inom räddningsgruppen har man parallellt arbetat med en arbetsplan i två veckors tid. Denna är inte helt klar än, men man kommer förstås ägna all tid åt detta nu då den ska vara inlämnad senast på måndag.

Mer information lär komma under kvällen.

Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.