En helt absurd soppa

Det är sällan händelsefattigt när man bevakar Löven, det har det aldrig varit. Men höstens såpa tar förstås alla priser. Ödesdatumen har avlöst varandra flera månader känns det som och det är långt ifrån över ännu.

På måndag, den sista maj, ska alltså Löven lämna in bokslut och handlingsplan.

Sedan ska förbundet analysera handlingsplanen innan man kan lämna det slutiga beskedet (för då är det väl ändå slut på alla turer?). Ett besked som tidigast kommer i mitten på juni.

– Vi kommer att fatta beslut under juni månad, så tidigt som möjligt. Men det blir väl sannolikt någon gång i mitten på juni om det inte framkommer att det krävs ytterligare tid, men vi har en ambition att fatta beslutet under mitten på juni månad, sa Kenneth Fahlgren, ordförande i den allsvenska nämnden.

Egentligen är hela situationen, hela den här soppan, helt absurd.

Inte förrän en bra bit in i juni kan man fastställa hur allsvenskan kommer se ut.

Tills dess får två lag, Björklöven och Sundsvall, avvakta saker som truppbygge, säsongskortsförsäljning, logeförsäljning och allt vad det nu heter. Det som har hänt Bjöklöven den här hösten är helt unik, det har aldrig tidigare inträffat i idrottssverige.

Tack vare händelserna har hockeyförbundet nu insett att man brister i bestämmelserna. Som efterföljd av alla Björklövens turer kommer nu förbundet att se över reglementet och förtydliga till kommande år. Det berättade ordförande Christer Englund i eftermiddags.

– Dels finns det vissa förtydlingar vi måste göra i våra tävlingsbestämmelser och det ena är hur vi agerar och tar ställning utifrån konkurs, det ska måste vi förtydliga.

– Dels måste man ha respekt för hur tävlingssäsongen är, man måste ta fram bokslut och underlag för hur man ska hantera det. Nu är det rätt ovanligt, det är första gången en förening själv sätter sig i konkurs och sedan själv vill överklaga det beslutet. Men nånstans är det också så att tyvärr blir det så att det är många förlorare, framför allt de två klubbar som berörs av det hela, Sundsvall och Björklöven i det här fallet. Det gör att man inte kan planera sin verksamhet som gör att det blir betydligt mycket sämre förutsättningar för att se till att man ha de sportsliga förutsättningar för den kommande säsongen.

Så ni kommer göra ändringar?
– Ja då, vi kommer göra vissa förtydlingar men det kommer vi ta upp vid kommande styrelsemöte, det är inget som påverkar den pågående processen. 

Vad tycker du om hela den här soppan?
– Jag tycker det är olyckligt som det blivit i det här fallet, för det drar ut och gör det väldigt svårt för andra föreningar. I det här fallet är det inte bara Sundsvall utan du har ju hela planeringen av den allsvenska serien. Det är lite olika beroende på vilka förutsättningar man har, vilken tillgänglighet ishallarna har och så vidare. Och det är klart att det är ett beklagligt tillstånd vi har hamnat i. Tidigare har lag gått i konkurs under säsongen men att hamna i den här situationen när serien är slut och vi sitter och ska lotta spelprogrammet i serien, det är klart att det här är besvärande. 

Eftersom det här aldrig har inträffat förut är det svårt, om inte omöjligt, att sia hur det kommer gå. Men Löven borde ha samma förutsättningar som alla andra föreningar som söker elitlicens trots obestånd, i och med att det inte finns några regler som säger något om att klubben ansökt om konkurs.

Och man var ju aldrig i konkurs i och med att den aldrig fick laga kraft.




Så nu handlar det helt enkelt om att Björk & co måste jobba fram en trovärdig arbetsplan, något som inte ska vara en omöjlighet.

Tills vidare får Sundsvall vackert vänta. Hur sjukt det än är.
___

Och just det, det har ju ryktats en hel del om att 40-klubben har ställt krav på att John Slettvoll ska kliva in som tränare nästa år. Jag lyfte frågan med Björk.
– Vi måste börja med att vi har två kontrakterade tränare för nästa år.

Jo, men har ni diskuterat Slettvoll?
– Jag kan inte förneka att han har nämnts. Men vi har två tränare med kontrakt nästa säsong.

Etiketter: , , , , ,

2 kommentarer

  1. 08

    Alltså det här med Sundsvall. Jag förstår om vissa började hoppas på ett sjukt mirakel. Men faktum är att Sundsvall var så dåliga i år att de åkte ur serien. Att de skulle spela i Allsvenskan är ju en ren skänk från ovan. Folk som säger att OM Löven inte hade en dyrare trupp än si och så vet inte vad de snackar om. Då måste i så fall vi börja dra av poäng när gundserien är avklarad efter hur mycket minus mot budgeten man är! Dessutom hade Löven förmodligen klarat sig mycket bättre utan Fagervall, Micke A, Sirviö, Eloranta och deeras top of the line-satsningar.

  2. Pelle

    Hockeyförbundet har ju själva delvis skapat denna soppa genom otydliga regler,Varvid man redan vid konkursen som föreningen själva valda att göra,Skulle erbjudit platsen till Sundsvall och sedan temporärt under en säsong utökad serien om det konkursde laget överlever respiratorn.
    Är oerhört glad att det ser ut att löven som förening överlever och jag hoppas att hockeyförbundet jobbar efter flexibitetstanken………

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.