Holmvall har en poäng

Som ni kan se här snackade jag i går med Sundsvalls klubbdirektör Magnus Holmvall. Han betonade att han tycker det är synd att det är just Björklöven och Sundsvall som hamnat i det här, men menar att Löven borde gå samma öde till mötes som Nyköping gjorde för två år sedan.
– Annars lär man nog skicka ett skadestånd och be om ursäkt till Nyköping, sa Holmvall.

Jag kan inte komma ifrån att han har en poäng. Nu finns det inget fall som innehåller samma turer och historik som Björklövens, men Nyköpings fall är det senaste som påminner hyggligt om Björklöven. Man var i obestånd sista april, samlade in kapital under maj men blev ändå fråntagen sin licens av svenska ishockeyförbundet. Motivet var att man inte kunde tillföra kapital under maj månad.

Så varför skulle inte detta kunna användas som prejudikat, något att jämföra med och utgå ifrån?

Jag har förtvivlat jagat för att få fram fakta om vad som gäller, men sanningen är att det inte finns någon som har svaret på det i detta läge.

Allsvenska nämndens ordförande Kenneth Fahlgren gick inte att nå i går, så jag måste lämna viss reservation för att regleverket kan ha ändrats sedan fallet Nyköping.
___

Å andra sidan låter Johan Björk och Björklöven hoppfulla, de snackar om att huvudsaken är att det handlar om att visa upp att man klarar av framtiden, inte det förflutna, det vill säga föregående räkenskapsår. Men inte heller där får jag klara besked på vad som gäller med obestånd sista april, insamling i maj och så vidare.

Och samtidigt har Björk varit i kontakt med förbundet under mer eller mindre hela processen, och hade det varit kört redan efter sista april borde inte det här blivit så utdraget.
___

Rörigt, jag vet, och jag gjorde er nog inte ett dugg klokare av detta inlägg. Men det hela är just en rörig soppa på grund av ett minst sagt otydligt och juridiskt bristande regelverk.

Etiketter: , , , ,

7 kommentarer

  1. john

    Var inte den stora skillnaden att bokslutet inte får visa på obestånd och Nyköping hade faktiskt lämnat in sitt bokslut som visade på att de var på obestånd vilket löven inte gör förrän på måndag och som då inte kommer att visa på obestånd?

  2. Jocke

    Den stora skillanden mellan Nyköpings fall och Björklövens är att Nyköping uppvisade negativt kapital två år på raken vilket man tydligt inte får göra enligt reglementet. Björklövens kapital var positivt per 090430 vilket innebär att detta är första året med negativt kapital. Första året innebär handlingsplan, andra året innebär degradering.

  3. Mattan

    Men va less man blir, kan ingen kolla fakta, Nyköping hade negativt kapital 2 år i rad och det är ju det som gäller. Pinsamt vilken dålig koll vissa har.

  4. Löven ITK

    Upplagt för en rättelse Björn? Så att folk förstår att det fallet din artikel bygger på inte går att applicera på Löven. Framgår klart och tydligt att Nyköping degraderades pga. man uppvisat negativt kapital två år i rad = automatisk degradering till ettan.

    Du kan ju ringa Sundsvall och meddela dom hur fel ute dom är också…

  5. JanÅke

    Lite konstigt att varken klubbdirektören eller journalisten på VK har bättre koll på läget och varför Nyköping blev degraderade.

    Hade Forsgren lagt några minuter på att googla hade han direkt hittat orsaken till Nyköpings degradering och kunnat se att det fallet ej är likt Björklövens fall.

    Lite faktakontroll bör man väl ändå kunna kräva en jornalist som både skriver i tidiningen och bloggar på tidningens sidan.

  6. Pekka

    § 9:9 Om förening, IdrottsAB eller deras företrädare eller utövare gjort sig skyldig till ekonomiska oegentligheter kan Förbundsstyrelsen besluta om uteslutning ur serie eller nedflyttning till närmast lägre serie.

  7. David Weinehall

    @Pekka: och vilka ekonomiska oegentligheter är det du då syftar på? Om du inte kan substansiera dina kommentater så kan du hålla inne med dem.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.