Bengtzén sågar

Bofors sportchef Stefan Bengtzén ryter ifrån ordentligt kring det som händer med Björklöven och Sundsvalls vara eller icke vara i allsvenskan.
– Man kan inte blunda för det som händer. Det får en oseriös stämpel och jag gillar inte det där upplägget, säger han till hockeykanalen.se.
– Det smakar illa och svärtar ner hela vår liga. Har man en gång gjort bort sig så som de har gjort så är det bara att ge Sundsvall platsen, that’s it.
___

Visst har Bengtzén en poäng i att allt det här är en enda stor soppa, och det har jag påpekat här tidigare. Dock är det till största del förbundets bristfälliga reglemente som till största del ligger bakom allt.

En förening som försatt sig själv i konkurs borde redan ha visat att man inte kan hantera sin ekonomi på ett värdigt sätt. Men i och med att reglerna inte säger någonting om det borde Löven nu ha samma möjligheter som alla andra med ekonomiska problem när man i dag lämnar in sin handlingsplan och övriga handlingar som ska skickas in för att få elitlicens.

Etiketter: , , ,

En kommentar

  1. Wu Ming

    Visst, det är klart att det är rörigt och olyckligt. MEN problemet är ju att de som uttalar sig inte på riktigt förstår hur ekonomiska och juridiska processer fungerar. De verkar inte vara kapabla till abstrakt tänkande. Björklöven har egentligen aldrig gått i konkurs. Man lämnade in en ansökan, överklagade inom tiden för överklagan, fick ansökan upphävd och faktum blev aldrig faktum. Status quo. Helt enligt bestämmelserna i en rättsstat. Det är annat, av känslomässig karaktär, som sticker i ögonen på folk. Och sånt hör sällan hemma i den ekonomisk-juridiska världen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.