Handlingsplan inlämnad

I går var som bekant datumet där Björklöven skulle lämna in sin handlingsplan och de övriga handlingar man skulle lämna in till allsvenska nämnden för att ansöka om elitlicens för kommande säsong.

Här har Gunnar Johnsson skrivit en artikel om det hela som bland annat avslöjar att det förs diskussioner om att låna in spelare från ett par toppklubbar i elitserien. Bland klubbarna som nämns är Modo, Frölunda, Linköping och Tappara.
– De säger att det ska se vad de kan göra om det saknas spelare i Björklöven, säger Johan Björk.

Det är förstås bra att ha en sån back-up om det skulle krisa med skador eller om det helt enkelt skulle visa sig att kommande års trupp är för svag.

Men grundfilosofin ska ändå vara att man kör på sina egna spelare och plockar in underifrån om det skulle uppstå skador.

Även om man kommer halvera spelarbudgeten till kommande säsong räcker sex miljoner för att ha en duglig trupp i allsvenskan bara man konstruerar den rätt och låter den få tid att spela ihop sig. Det finns det många klubbar som har visat tidigare.

Och samtidigt har många klubbar, bland annat Björklöven, visat att en på pappret stark trupp inte automatiskt betyder sportsliga framgångar.

Etiketter: , , ,

2 kommentarer

  1. Göte

    Ang. grundfilosofin … ? Vems ord, dina egna, eller
    G. Johnsson:s, J. Björks:s, J.Hellgren:s, M. Lundberg:s ord ?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.