Sexling har fått kontrakt

Hade ett litet snack med Jens Hellgren i dag angående hur truppbygget går och vad man har hunnit med. Prio har inledningsvis varit att se över den egna truppen samtidigt som man har kikat runt en del kring eventuella nyförvärv.
– Det är ingenting som är klart men jag tycker ändå det är positivt, det går framåt. Jag kan tänka mig att vi kan presentera något i slutet på veckan.
Nåt nyförvärv?
– Killar som ska spela i Björklöven kommande säsongen.

Ett eventuellt sådant är Olof Mårs. Man har tagit en inledande kontakt med Mårs som gärna vill spela i Löven. Just det faktum att han verkligen vill hit gör att jag är rätt övertygad att han spelar i gröngult nästa år.

En annan spelare man har pratat med är målvakten och Tväråbäckssonen Björn Wållberg. Men det finns många andra målvaktsalternativ och på frågan om det var Wållberg som var den de ställde in sig på nu svarade Hellgren:
– Nej då, vi har några stycken som vi har ringat in.

…avdelning värdelös information: Jag har köpt ett par målvaktsskridskor av Wållberg en gång. När jag, precis som Wållberg, var målvakt i ett pojklag i Vännäs hockey. Att jag under en del av min alltför korta hockeykarriär var målvakt förklarar kanske en del av min bristfälliga skridskoåkning i bloggkampen mot Westman.

Det är för övrigt ingen jättesexig roll Löven erbjuder. Man välkomnar en målvakt som med all sannolikhet kommer få stå väldigt få matcher och med all sannolikhet tjäna väldigt lite pengar… Intresserad?

Till den egna truppen där lite mer konkret fakta finns. Hellgren berättade att det är sex spelare som har fått kontraktsförslag att ta ställning till:

x Ville Vikeväinen
x Marcus Jonsson
x Jimmy Andersson
x Jens Ledin
x Martin Johansson
x Pontus Johansson

Johan Wikström är utomlands men direkt han kommer hem kommer lär han få ett kontraktsförslag i handen.

Alla dessa sju är högintresserade av att stanna i Löven och därmed räknar jag dom som mer eller mindre klara för nästa säsong.

En annan junior som kan få chansen är Tobias Ternelius.
– Han tränar med laget och på nåt sätt ska han få visa upp sig, sen i vilken form det blir vet vi inte än. Men han vill vi se mer av.
Med andra ord låter det som att ett tryout-kontrakt ligger nära till hands.

Christopher Thörn har fortsatta problem med sin axel. Det var tänkt att han skulle opereras, men nu verkar det som att det inte blir någon operation som Hellgren hade uppfattat det.
– Men han är vi intresserade av.

Däremot lär det inte bli något med den andre spelaren som fick sitt kontrakt brutet. Christopher Thörn och Tero Koponen fick ju sina tvåårskontrakt, men de skulle omförhandlas hette det då. Nu verkar det dock inte som att det blir nåt med Koponen.
– Nej, det ska mycket till.

Jag snackade med Per-Anton Lundström i dag. Han var på väg ned till Stockholm för att se konsert med Chris Isaak, men han meddelade att han inte hade hört något från Löven på ett bra tag.

Så som det lät på Hellgren är det högst osäkert om P-A får någon förlängning.
– Vi har inte pratat med P-A på ett tag, vi pratade i början och då tyckte han att det inte var någon brådska.
– Men sen är det så att vår budget är väldigt stram och frågan är om vi har råd med P-A i den.

Mattias Wennerberg har fått börja träna igen efter sin märkliga blodkärlsskada som spoilerade slutet på säsongen.
– Vi för en dialog med Mattias. Både jag och Molla gillar Mattias, en frisk och hungrig Wennerberg tillför i vilket lag som helst på den här nivån.
Men även där kan jag tänka mig att det blir en så kallad hård förhandling.
___

Så. Det var allt för i dag.
Tips, frågor eller önskemål? Ni når mig på [email protected].