Nu börjar – äntligen – arbetet

Datumet är den 23 juni och i normala föreningar handlar det som mest om att krydda truppen med ytterligare ett par namn. Men inte i Björklöven, där påbörjas trupparbetet med en dryg månad kvar till den första isträningen.

I dag fick nämligen Lars Molin och Jens Hellgren den budget man har att jobba med för kommande säsong. Något man har gått och väntat på.
– Det känns bra, det känns jättebra. Det är ju det här vi har gått och väntat på länge, sa Jens Hellgren som inte hymlade med att det har varit en frustrerande tid.
– Ja, men det är det ju för allihop. Samtidigt måste man ha en förståelse för att saker och ting måste gå i rätt ordning och det har vi haft hela tiden. Sen om man ska vara lite egoistisk så kan man ju känna ibland att det bruinner just i att bygga ett lag. Men vi har alltid haft förståelse till att vissa saker måste göras först, till exempel att säkra ekonomin.

Är det en hög budget för att vara division I-nivå?
– Det beror på vem du jämför med. Men vi har naturligtvis ett startkapital att börja med. Vi försöker bygga laget med den målsättningen vi ska ha, att vi ska tillbaka första året.

Är ni nöjda med de pengar ni har att tillgå, är det tillräckligt för att ta sig tillbaka till allsvenskan på ett år?
– Tankarna vi har nu är att vi måste bygga laget i två steg. Steg ett är att bygga en stomme för kommande säsong, sen är väl tanken att vi ska kunna göra en till upphandling i december-januari.
– Som serien ser ut hos oss här uppe så har man faktiskt råd att bygga laget i två steg.

Vad är det för fördelar med det?
– Du har ju ekonomiska fördelar, det är en utav dom. Tar du in en jättebra spelare i januari i stället för i juni så ser du ju fördelarna direkt ekonomiskt. Men det är viktigt att vi måste få ihop en kärntrupp som ska vara stommen.

Vad är det för typ av spelarna ni letar till den kärntruppen?
– Haha, just nu så.. Vi sa just det att vi har många boxar men inte så många hästar i boxarna. Nämen det är samma tankegångar som vi hade tidigare, vi ska försöka fånga upp spelarna i närområdet och samtidigt jobba externt det vi kan, så det är dubbelt upp. Både med inhemskt och externt.

Hur ser du på tidsperspektivet då?
– Tja, as soon as possible

Men hur ser du på det, är det för sent att bygga en riktigt slagkraftig division I-trupp nu?
– Nu har det inte kommit någon dom så vi vet inte ens vilken serie det är vi ska spela i. Men det är naturligtvis lite enklare, eller mindre svårt, att bygga en trupp för division I än allsvenskan. Men de här spelarna vi bygger kärntruppen kring, de vill vi ha med vare sig vi är i allsvenskan eller division I.

Kommer det vara några specialgrejer i kontrakten kring detta?
– Vi får trixa till nånting i kontrakten som gör att vi har klart vad som gäller när vi vet vilken serie vi spelar i.

Men er grundtanke är att bygga en division I-trupp?
– Ja, det kan man säga. Sen får vi se under resans gång, det är ju väldigt snart vi får besked av Svenska ishockeyförbundet, truppen kommer inte att vara klar när vi får svaret. Därför jobbar vi så, sen om vi mot förmodan skulle få spela i allsvenskan, då får man justera lite grann.

Är det något kontraktsförslag ute redan nu?
– Jag har gett ett via telefon i dag, ja.

Det är ingen vild gissning att Lövens budget kommer vara i topp i den division I-serie man spelar i. Sedan är förstås tidsperspektivet inte till Lövens fördel. Men det finns så klart fortfarande intressanta spelare på marknaden, såväl i Sverige som i utlandet, och nu är det upp till Molin/Hellgren, att hitta dessa.

Som Hellgren själv avslutade samtalet:
– Nu är det bara att tuta å kör, nu kör vi som fan!

Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.