Sillyn igång

Föga överraskande blir det en rivstart på silly season. I korta drag: Marcus Waldehagen är högaktuell, Johan Bergmark och Jonnie Karlsson kan komma tillbaka, Daniel Wälitalo lär skriva på inom kort, de spelare man för mest intensiva samtal med från förra årets trupp är Marcus Jonsson, Jimmy Andersson, Alexander Eriksson, Joakim Törnqvist och Martin Johansson.
___

I längre drag följer nedan. Jag har inte lagt ned många timmar på det stilistiska i detta inlägg utan fokuserar på att delge er den information jag tagit del av…
___

Jens Hellgren berättade ju i går att han gett kontraktsförslag till en spelare.
– Jo, jag har fått kontraktsförslag, sa Marcus Waldehagen när jag ringde upp honom.

Waldehagen har på de två senaste säsongerna svarat för 117 poäng med Asplöven och vore förstås en ypperlig förstärkning till division I.
– Det känns bra, det är inte helt omöjligt att det blir Löven. Men jag har lite andra alternativ också att ta ställning till innan jag bestämmer mig, men jag vill ha det klart så fort som möjligt, sa Waldehagen.

Dock finns det fler alternativ, både i allsvenskan och Finland. Enligt Jimmy Stålnackes blogg är Sundsvall intresserade, men enligt Waldehagen själv har det bara kommit konkret erbjudande från Finland.
– Som det är just nu är det 50-50 om det blir Löven eller Finland.

22-åringens flickvän har till och med sökt skola i Umeå, dock innan alternativet Björklöven dök upp bör påpekas, och det är inte omöjligt att de två flyttar till Umeå.
 – Jag har varit där några gånger och det är en jättefin stad. Sen finns det bra möjligheter för jobb och utbildning till tjejen.

Och hur ser du på Björklöven?
– Det är en jättebra och anrik klubb så det vore coolt att spela för dem.

Det har varit rätt stormigt kring Löven på slutet, är det något som påverkar?
– Jag är inte så jätteinsatt i det där men så klart blir det så att spelare undrar vad som händer och funderar både en och tre gånger innan man skriver på. Det är klart att det ligger Björklöven i fatet lite.
___

Daniel Wälitalo är, som jag tidigare berättat, i Umeå efter sin ettårsvistelse i Norge. Björklöven har trääffat Wälitalo och det är ett ömsesidigt intresse parterna emellan.

Är han tänkt som förstemålvakt?
– Ja,  för det första vet vi inte vilken serie vi ska spela i, men Daniel ska spela matcher nästa år. Han hade en lite halvknackig säsong vad gäller spelade matcher men ska vi ha honom så ska han spela matcher, så mycket kan jag säga, sa Jens Hellgren i dag.

Är Björn Wållberg ute ur bilden?
– Just nu är Daniel den vi har gått längst med kan jag i alla fall säga.
___

Johan Bergmark var ju på väg att hoppa in i Löven under föregående säsong. Den gången tackade "Berra" nej då han inte ville skriva ett korttidskontrakt med tanke på sin jobbsituation. Nu är han aktuell igen.
–  Kan man hitta någon lösning skulle jag gärna spela där och hjälpa dom tillbaka till allsvenskan. Det är ju förjävligt som det blivit, sa "Berra".
– Men då måste man hitta en lösning. Allt ska ju klaffa och så. Jag är inte sugen på att sumpa något på jobbet, som jag trivs bra med, men om det skulle gå att ordna så skulle det var kul.
___

Jonnie Karlsson har som bekant flyttat upp till Umeå igen efter sin ettårsvistelse i Västerås. Även han har Löven varit i kontakt med.
– Det är ingen hemlighet att vi är intresserade av Jonnie, sa Hellgren.

– Funkar det med ekonomin så självklart är jag intresserad, sa Jonnie själv. Men det måste lösa sig på alla plan, det handlar inte bara om att spela hockey, det måste lösa sig ekonomiskt och med allt runt omkring.

Skulle du kunna tänka dig att spela med Löven i ettan med jobb på sidan av?
– Det skulle absolut funka. Jag har ju gjort det i allsvenskan så varför skulle det inte funka i ettan? Men det är i så fall en diskussion jag måste ha med min arbetsgivare och med Björklöven för att se om det är möjligt.
___

Och så till de spelare man varit i kontakt med från förra årets trupp…

…Martin Johansson:
– Jag har snackat med dom och vi får se vad som händer. Det är ingenting klart men jag hoppas helt klart på en lösning.
Kan du tänka dig jobb på sidan av?
– Blir det en bra lösning som funkar så, jag vill spela hockey och spelar helst här. Men man får hoppas att vi kommer fram till en bra lösning, annars får man se sig om efter annat.
"Kingen" berättade vidare att det finns andra alternativ, även i allsvenskan.

…Jimmy Andersson:
– Jag snackade lite med "Molla" i går på träningen och han sa att de skulle höra av sig snart och snacka lite.
De är intresserade?
– Ja, det lät så.
…och du?
– Det är så klart ett alternativ, det är ju Björklöven och jag är sugen på att stanna kvar.

…Joakim Törnqvist träffade team manager-paret i går:
– Jag fick inget i handen men de visade sitt intresse.
Och du?
– Jag är ju Umeåkille och Björklövare, så det är klart jag ser dom som ett alternativ. Jag vill spela i Björklöven och ser gärna att vi kan nå en bra lösning.

Löven för även intensiva diskussioner med både Alexander Eriksson och Marcus "Messy" Jonsson. Jag har inte fått tag på någon av dem, men båda är öppna för en fortsättning i klubben.
___

Snackade i dag också med Tobias Ternelius, han är hemma i Småland men hade inte hört något från Löven på ett bra tag.
___

Ville Vikeväinen fick, som jag har berättat, tidigare ett kontraktserbjudande.
– Jo, jag fick ett bud jag tackade nej till, det var alldeles för dåligt. Men det kan jag förstå när de inte hade något riktigt att gå efter.
– Jag har sagt att nog kan jag gå ned i lön, men då måste jag ha något jobb på sidan av. Men de kunde inte fixa något då, tror jag i alla fall. Men jag är inte alls främmande för att jobba på sidan av.
___

Tror det var allt för i dag. Har jag missat något? Har du något tips? Ni når mig på [email protected].