Molla blir J20-tränare

Det var ju tänkt att Lars Molin och Jens Hellgren som team managers skulle dela på både sportchefsjobbet och tränarbiten för A-laget, men så blir inte fallet.

Enligt säkra uppgifter till bloggen talar allt för att "Molla" blir tränare för J20-laget medan Hellgren får träna A-laget.

Detta är ett steg i att effektivisera de fasta utgifter man har till fullo. Då "Molla" och Hellgrens kontrakt inte bröts i och med att klubben sade upp all sin personal, hittar man andra lösningar för att få ut så mycket som möjligt. Så i stället för att anställa någon ny tränare till J20-laget får helt enkelt Molla ta hand om det.

Och det hela är ju ett rätt förståeligt scenario. Det finns knappast någon annan division I-klubb som har två heltidsanställda huvudtränare.

Det var för övrigt det konstigaste, av många konstiga ska påpekas, beslutet som Björklöven gjorde mitt under hela den här soppan. Mitt i krisen valde man att kontraktera två tränare med allsvenska löner vars kontrakt inte gick att bryta.

Dock, och det är viktigt att påpeka, är det knappast Molla/Hellgrens fel att kontrakten skrevs som de gjorde. Många verkar rikta kritiken åt helt fel håll i det fallet.

Och de som tror att duon utan vidare ska säga upp sina kontrakt, "för att hjälpa klubben", måste så klart tänka om. Finns det någon som skulle göra detta? Knappast.

Hur gratis John Slettvoll än hade tränat laget så har klubben redan två team managers kontrakterade och då vore det förstås väldigt konstigt att inte utnyttja dessa.
___

Som jag skrev tidigare lämnar "Svebba" för två år i Leksand. Och det är med lite bitter eftersmak han gör det. Svedberg har nämligen fortfarande inte fått alla sina pensionspengar utbetalda från föregående säsong.
– Det är klart jag är besviken, det är ju därför man skriver kontrakt, säger Svedberg ärligt.

Har Löven sagt att du ska få pengarna?
– Ja det har de sagt. Men jag vet inte, de har inte sagt så mycket mer än att det ska lösa sig.

Litar du på det?
– Jag vet faktiskt inte. Det känns som att de har lovat så mycket tidigare och inte hållt det så jag vågar inte tro nåt förrän allt är klart.

Trist att lämna klubben så?
– Jo, så är det helt klart. Men vi har bestämt oss för att gå vidare. De har inte skött sina grejer. Vi bestämde oss för att gå vidare, de har fortfarande inte skött sina åtaganden.

Etiketter: , , ,

En kommentar

  1. Hans

    Skönt!!
    Dumheter att tro att klubben ska ha råd med Mattias Lundbergs kontrakt med tränarna a 45 000 i månaden i division1 när man nyss var i konkurs.
    Finns ingen ekonomi till att dom båda kunde ta a-laget!!!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.