Svebba och Kingen splittras

Inget av det är egentligen någon skräll.

Jag ringde Johan Svedberg i dag för att mer eller mindre konfirmera att han är klar för Leksand. Svaret var då:
– Nej, det är inte klart. Men det kommer en lösning på var jag kommer spela vilken dag som helst.

Jag ringde även Martin "Kingen" Johansson. Där var beskedet:
– Du, jag är lite upptagen, kan du ringa på ett par timmar?
Troligen var han på kansliet och skrev på just då.

Nu är det i alla fall helt klart att Johan Svedberg nu har skrivit på för två år med Leksand medan Martin Johansson skrivit på för lika lång tid med Björklöven. 

Därmed splittras Lövens klart bästa backpar från förra året. Det var i och för sig långt i från någon skräll att Johan Svedberg inte skulle vara så sugen på division I med de två säsonger han haft bakom sig då han varit Lövens bästa back. Det är också en hel del klubbar som visat intresse för honom.

Kingen å sin sida har hela tiden sagt att han kan tänka sig division I-spel med Björklöven, mycket tack vare att han är i slutet på sin karriär och rådande familjesituation. Det förtar dock inte att det är lysande för Löven att få behålla honom, efter en medioker förstasäsong höjde han sig väldigt mycket förra året och han kommer med all sannolikhet lira i förstafemman kommande år.

Dessutom otroligt viktigt för Löven att få klart med namn på papper. Jag har snackat runt en hel del med agenter på slutet och den samlade bilden är föga överraskande att de inte är överdrivet sugna på att skicka sina klienter till en klubb utan spelare.

Nu har truppbygget börjat och förhoppningsvis för Löven kan man få klart med ytterligare en rad spelare inom kort.

Etiketter: , ,

2 kommentarer

  1. Daniel

    En viktig pjäs i division 1-laget Björklöven. Martin är en extremt bra division 1-spelare och kommer att vara viktig för löven.

    Hoppas att sejouren i ettan blir kort men jag tror att det kommer att bli i stort sett omöjligt att kliva upp till allsvenskan direkt. Skulle vara trevligt att se några av de hyfsade junisarna stanna med.

    Jobbig säsong att vara lövensupporter. Jobbigt liv att vara lövensupporter.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.