Backsidan börjar se bra ut

Med Anders Grönlund i laget har Löven tre backar av hög division I-klass. Får man även in Jonnie Karlsson så har laget två riktigt bra backpar, det är ingen vild gissning att man i så fall skulle splitta på Jonnie/Kingen och låta dem ha var sin mer defensiv back vid sin sida.

– Skulle vi få in pusselbiten Jonnie Karlsson så tycker jag vi har en riktigt bra plattform på backsidan, sa Jens Hellgren i kväll. Sedan ska vi fylla på med yngre killar på plats 5–6 och senare förstås också 7–8.

Hellgren var för övrigt märkbart glad över att ha fått klart med Grönlund.
– Jag tycker det är en jätteviktig bit för oss. Anders är en kille som är i full blom, han blir bara bättre och bättre för varje år och tar kliv hela tiden.
– Naturligtvis är det jättebra för oss att få en ung kille som vill framåt och det lyser i ögonen om varje dag. Det är en djävligt proffessionell kille.
___

Dock har man fått två "nej, tack" av dessa yngre förmågor. Jesper Ericson har valt att gå till Luleås J20 och Tobias Ternelius kommer spela division I-hockey i södra Sverige, troligtvis i Mörrum.
– Det är synd, det hade varit ett bra tredje backpar, sa Hellgren som har varit i kontakt med båda två, inklusive Ericson även om det sagts annat.
– Vi har berättat vad vi vill med laget och med honom men det lockade väl när en elitserieklubb hörde av sig. Sen att han ska lira J20, det gillar ju inte jag.
__

Marcus Waldehagen kommer bestämma sig de närmsta dagarna.
– Jag tror nog det kommer komma beslut den här veckan, det är vad jag hoppas och tror på, sa hans agent Erik Wallström.

Det står mellan Björk- och Asplöven. Det finns några finska alternativ, men Waldehagen är nog inte särskilt sugen på att flytta dit.

Jag tror Waldehagen kommer välja Björklöven. Han har varit i Asplöven de två senaste säsongerna och gjort bra ifrån sig utan att få något allsvenskt kontrakt. Det är helt enkelt väldigt svårt att synas hos toppklubbarna när man bor i Haparanda och som bonus i Löven får han dessutom möta elitseriemotstånd i Hockeyfestivalen. Något jag vet att han är sugen på, det har han själv sagt.
 – Björklöven är givetvis heta, sen är Asplöven heta som fan på honom också. Det börjar nästan bli lite prestige i det där mellan dom, sa Wallström.
___

Jag snackade med Fredrik Öberg i dag. Han har inte pratat med Löven på ett bra tag och vet fortfarande inte om han kommer fortsätta spela hockey. Jag tror det kan bli svårt att få in honom i Löven med de pengar man har att erbjuda numera.

Etiketter: , , ,

2 kommentarer

  1. Jonkers

    Har du någon koll på vad Jimmy Blixt skall göra denna säsong? Skulle bara älskat att se en sån som han i Löven i vinter. 31 år är väl ingen ålder för en karl, sedan så har han väl bevisat att han helt klart håller i DIV 1. Några veckors fys så är han igång. Skulle va intressant om du visste något.

  2. Henrik

    Är Ville V helt borta ur diskussionerna? Känns så på Hellgrens kommentar. Jäkligt synd i så fall.
    Håller med om att backsidan ser bra ut ur ett div 1 perspektiv men forwardssidan oroar lite. I alla fall om man vill mer än att bara vinna norrettan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.