…och två rollspelare

Om Anders Grönlund och Marcus Waldehagen var två prestigevärvningar är Linus Boström och Jonathan Johansson två rollspelare som tillkommit till truppen. Båda två är energispelare som med största sannolikhet kommer figurera i en tredje- eller fjärdekedja och göra livet surt för motståndarbackarna.

Jonathan Johansson är alltså uppväxt i Övik men spelade föregående säsong i HV71:s J20-lag. Jag har varit i kontakt med ett par stycken, bland annat hockeysveriges juniorhockeyexpert Anders Östberg som har koll på det mesta, och det talas mycket gott honom.

En riktig lagspelare som offrar sig i alla lägen och aldrig ger sig. Han är inte rädd för att smälla på och är dessutom nyttig på träning och i omklädningsrummet.

– Det är en riktig energispelare, sa Jens Hellgren. Som naturligtvis också kommer till Umeå för att utveckla sitt spel, men hans adelsmärke ska han aldrig någonsin göra avkall på, utan det är hans adelsmärke att ligga i och ge motståndarna stryk. I rätt bemärkelse.
– Han gillar att trycka på och tacklas. Såna spelare är också viktiga att ha i en mix av laget, lite utav allting. Men både jag och Molla är väldigt mycket för energi i spelet.

Linus Boström känner väl de flesta till. Jag tycker han presterade helt okej i fjärde/tredjekedjan när han lirade i allsvenskan med Löven för två år sedan. En spelare som visade vilja och hjärta varje match. Sedan har han haft en skadetyngd säsong i Nybro, men väljer nu alltså att komma tillbaka.

– Det är lite samma sak, han är ju för det första en Umeåkille och det är ett plus bara det. Sen är han också en hårt jobbande forward som står för energi, en riktig lagspelare. Och han är ju inte lastgammal han heller.

När jag snackade med Linus när han skulle gå till Nybro pratade han om att han var tänd på en ny roll. Han tyckte att han blivit för mycket den här fjärdekedjaspelaren som bara skulle in och checka, han ville även visa upp sina tekniska och spelmässiga kvalitéer som han tyckte hade hamnat lite i skymundan,
– Han ska blanda det. Vi säger inte att våra spelare bara ska syssla med en sak, däremot har man ett adelsmärke man ska utgå från. det är inte som när man har gjort tentor att “jaha, nu kan jag det, nu lägger jag undan det och börja med nåt annat”, utan adelsmärket ska alltid med, sen kan man jobba på de andra bitarna. Jag ser gärna att Linus utvecklar sitt spela med puck och den konstruktiva biten, men det kommer vi hinna jobba med.
___

Det märktes dock på Jens vem han var mest nöjd med att ha fått klart med, och det är ju förståeligt.
 – Waldehagen var riktigt viktig, han har vi varit ute efter länge och jobbat hårt för. Och han valde oss egentligen av samma anledning som Anders (Grönlund), det är en ung, duktig kille som vill fortsätta sin utveckling hos oss.
___

Waldehagen själv bjöd på ett par sköna citat och är helt klart en potentiell framtida bloggfavorit. Han hade ju intresse från Finland, Asplöven, visst allsvenskt intresse samt några division I-klubbar söderut. När jag frågade varför det inte blev någon av division I-klubbarna söderut svarade han skönt:

– Alltså, söderut kände jag bara att de tror att deras serie är så djävla, djävla bra. Att vi häruppe är så djävla dåliga. Då blev jag irriterad och ville spela i ett norrlag och spöa dem när det gäller i stället. De tror att det är nån djävla elitserie där nere.

Sedan bekräftade han min tes som jag skrev om i går, att han skulle välja Löven för att han har bättre möjligheter att synas här.
– Det är en seriös klubb och de har sagt från början att de vill satsa på mig och de satsar ju på att gå upp så det känns helrätt. Så det kändes som en bra klubb om man vill få ögonen på sig.
Är det något som har spelat in, att Löven är bättre om man vill att klubbarna ska se en?
– Absolut, så är det. Jag vill ju framåt så mycket som möjligt så absolut är det så.
– Det är ju svårare för nån att ta sig till Haparanda och kolla en match än till Umeå. Sen väger klubbmärket Björklöven tyngre än Asplöven bland folk kan jag tänka mig.

Waldehagen hade för övrigt inte skrivit på kontraktet när Löven gick ut med att han var klar, därför blev han något förvånad när första journalist ringde och frågade hur det känns att vara klar.
– Jag blev bara förvånad, jag hade inte fått kontraktet än och visste inte något, då ringde nån och sa att “du är klar för Löven”. Min mobil har inte funkat men jag sa att om allt skulle lösa sig så skriver jag på, och nu verkar allt ha löst sig.

Även hans agent har dock bekräftat för mig att det är klart, så där är det ingen fara på taket.

Etiketter: , , , ,

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.