Två prestigevärvningar

Marcus Waldehagen klar. Därmed har Löven de två senaste dagarna lyckats med två prestigevärvningar som kan ge positiva ringar på vattnet. Både Anders Grönlund (främst Asplöven) och Marcus Waldehagen (bland annat Finland och Asplöven) hade andra alternativ men valde Björklöven. Två unga killar på väg uppåt i karriären.

Nu ska vi inte höja Waldehagen till skyarna. När jag sa till webbredaktionen att Löven fått in en bra värvning som ska lyftas in på förstasidan och de frågade vem det var såg de ut som frågetecken när jag sa Marcus Waldehagen.

Men faktum är att Waldehagen tre säsonger i rad haft fina poängskörder i division I. Ingen allsvensk klubb har nappat, varför vet jag inte då jag inte sett honom själv, men att det är svårt för spelare från Asplöven att ta nästa kliv är ingen hemlighet.

Nu har Björklöven ett par starka namn i laget och det är nog så viktigt att kunna visa upp för spelare och agenter man är i kontakt med till det fortsatta lagbygget.

Waldehagen är för övrigt med största sannolikhet det första namnet man värvat till förstakedjan.
___

Edit: Bara timmen efter att Waldehagen kom in presenterades 20-årige Jonathan Johansson, närmast från HV71:s J20-lag. Förra året gjorde han 13 (10+3) poäng på 29 matcher, men Jens Hellgren framhäver honom som en fysisk spelare.


- Jonathan en spelare som jobbar mycket hårt och älskar det fysiska spelet. Det kommer smälla ordentligt i sargen när han är på isen, säger Hellgren till bjorkloven.com.


- Förutom sin styrka det fysiska spelet söker han sig gärna framför mål där han är svår att flytta på och kommer säkert bidra med en del mål från den positionen.



En ung Olof Mårs kanske? Även om han är betydligt mindre storleksmässigt.

 

Etiketter: , ,

3 kommentarer

  1. Link

    Då behövs det väl bara en målvakt, fyra centrar, två ytterforwards och två backar till innan man kan gå på is…. Jag undrar ffa var centrarna ska komma ifrån. Har du några idéer Björn? Det är ändå spännande med Silly. Sprolla vilken serie man spelar i.

    / Linde (Anton P:s och Schäfers gamla klasskompis från Midgård)

  2. wlin

    Har löven varit i kontakt med någon av luleå hockeys juniorer eller är det bara med sandgren och larsson från skellefteå?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.