Centerjakt

I onsdags handlade det ju om att Lövens backsida börjat ta form, nu får man säga detsamma om forwardssidan. Även om det här troligtvis inte har värvats särskilt mycket till första- och andrakedjan.
– Som jag sa i går (läs: i dag) kändes det som att vi hade fått en bra plattform på backsidan. Nu har vi en bra plattform också på forwardssidan, sa Hellgren när jag snackade med honom i går.

Däremot finns ännu inte en enda center och det är troligtvis det som kommer prioriteras högst nu.
– Vi håller på med det och vi fortsätter arbetet. Det är ju så att kreativa centrar växer inte på träd så där får vi verkligen anstränga oss. Det ska naturligtvis gå, men det är inte så lätt.

Har ni något på gång?
– Jo, det har vi naturligtvis. Sen vet vi inte när eller om vi lyckas skriva fast dom.

Joakim Törnqvist kan spela center och han borde bli klar vilken dag som helst. Sedan är ju Johan Bergmark, som också han kan spela center, en kille man jobbar på. Annars har jag inte fått loss något mer hett.

Enligt Hellgren är Fredrik Öberg "inte avskriven", men jag tror inte han är het.

Mattias Hellström, som senast lirade i division I med KB65, är ett namn som finns med, men "inte något huvudspår just nu", som Hellgren uttryckte det.
___

Lite annat om tiomannatruppen som finns nu…

Av de tio spelare som är klara nu är det bara Kingen som har skrivit på för mer än ett år?
– Han hade en önskan, och vi också, han ville stanna och fortsätta spela hockey med Björklöven och vi vet att han definitivt håller på division I-nivå och samma sak på allsvensk nivå. Så där var det ingen fara att skriva på för två år.
– Eftersom det är är ett år som inte är likt något annat är det i första hand det här året vi koncentreras oss på. Skulle vi gå upp vet vi att 70-80 ja, kanske 90 procent av spelarna inte ser några problem med att stanna. Så jag ser inte några nackdelar med det, däremot positiva delar, att det är nu det ska då, nu ska vi gå upp igen.

Det är en rätt ung trupp?
– Det är klart att vi behöver en mix, killarna som ska spela i första- och andrakedjan, dit kommer det komma killar som har några år på nacken. Men både jag och Molla gillar spelare som unga spelare som utvecklas snabbt och suger åt sig som svampar. Jag har en förkärlek för ung hunger.

Kommer det komma någon liknande islossning de närmaste dagarna?
– Nja, det vet jag inte… Det är ju så att det är en tids arbete som vi har lagt ned som kom loss just i dag, det är som jag har sagt till dig så många gånger, att vi är riktigt nära ett par namn, sen vet man inte när det går igenom.
– Men jag skulle kunna tänka mig att det är en par-tre stycken som vi har förhoppningar att inom en väldigt snar framtid göra klart med, inom en 3-4 dagar kanske.

– Men nu känner vi verkligen att vindarna har vänt och det är mycket positivt. Vi får bra tips hela tiden från agenter och spelare som vill komma till oss och prova med Björklöven. Så var det verkligen inte för två och en halv vecka sedan, då var det tvärt om. Nu har det rullat in några namn och det finns många spelare där ute som inte har någon klubb och vill spela med Björklöven.

Etiketter: , , , ,

En kommentar

  1. janne

    Låter ju riktigt bra om man får Bergmark och en riktigt bra tekare. Leve agenterna som tipsar Löven! Vem blir andrekeeper tro?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.