Stralla och Ragge

Både Niklas Strandberg och Daniel Olofsson har nu förlängt med Piteå. Två ex-löv som hade tillfört massor i årets Lövenupplaga. Men ärligt talat tror jag inte Löven hade haft någon chans att locka hit någon av dem då båda trivs bra hemma i Piteå och bara hade flyttat om de fått något riktigt bra anbud. Vilkets årets Björklöven förstås inte kan erbjuda.

I stället signar Löven namn som Jimmy Blixt. Osexigt? Javisst. Men kanske kan Blixt med sin inställning bidra en hel del i omklädningsrummet, på isen tror jag inte han har blivit bättre trots ett sabbatsår där han fått läka ihop skadorna.

Dock saknas det fortfarande en hel del klass i Lövens ännu tunna trupp. 13 spelare är kontrakterade, 14 om man räknar in Jocke Törnqvist som kommer krita på direkt han kommer hem från utlandet.

Det är den första centern in i truppen. Johan Bergmark är som bekant också en man pratar mer, så sent som i dag träffade han och Jonnie Karlsson Jens Hellgren.
– Det är samma positiva snack, det är fortfarande samma status att jag är förväntansfull när det gäller dem, sa Hellgren när jag snackade med honom i afton.

Men det behövs en hel del in i denna trupp för att den ens ska vara med och slåss om en allsvensk plats. Visst kommer man köra över många lag i norrettan, men för att kunna utmana lagen söderöver måste en hel del värvningar, bra sådana, in.

Hellgren berättade att man inledningsvis kommer plocka in juniorerna Oscar Persson och Daniel Palmebjörk, båda födda 1992 och därmed förstaårsjuniorer, på sina träningar. Det lär också bli en hel del andra juniornamn dit, om inte annat för att få ihop tillräckligt med folk.

Två spelare man inte kommer kunna plocka in är Daniel Andersson och Joel Backesten, båda i ledande roller från fjolårets J20-trupp. Andersson är nämligen på try-out med Huddinges J20 och Backesten ska tryout-spela med Troja/Ljungbys dito.
– De har lagt fram en bra plan som jag tror på, sen är det kul att prova på något nytt, det tror jag kan vara bra för min utveckling, sa Backesten när jag snackade med honom häromdagen.

Vi snackade lite mer om J20-flykten och vad det beror på. Som ni säkert noterat skrev jag en artikel där styrelseledamot Peter Johansson hårt kritiserade Molla/Jens för att ingen tagit tag i juniorbiten.
– Det beror ju på mycket av det som hänt i Björklöven och att ingen har pratat med spelarna. Hade det varit bra kommunikation hade nog många stannat men det har det inte varit och då när andra hör av sig blir det tyvärr lätt att sticka, sa Backesten.

Från förra årets J20-trupp återstår nu fem 91:or: Ludwig Eriksson, Tobias Hollström, Kristoffer Hörnell, Dennis Boström och Robert Johansson.