Eetu?

Ett rykte nådde bloggen, att Eetu Qvist ska vara aktuell för att spela med Löven trots att det nu handlar om division I-hockey.

Qvist bor kvar i stan med sin sambo och var i går på derbyt mot Skellefteå. Han håller fortfarande på och återhämtar sig efter sin knäskada och kommer eventuellt göra ett par ispass med Löven när han är tillbaka om ett par månader, men att han ska spela matcher med löven låter inte särskilt aktuellt just nu. Han har i alla fall inte pratat med Löven kring det.

– Nej, inte kring de grejerna. Vi får se, jag kan gå på is någon gång om tre veckor kanske, då får jag möjligtvis tränat med dom, det har vi snackat om.

Men det är inte aktuellt att lira med Löven i division I?
– Jag vet inte, det är ingenting som är omöjligt, men inte som det ser ut just nu. Jag vill spela heltid som jag gjort i många år.

Precis som för alla andra bröts Eetus kontrakt när klubben kastades ur allsvenskan.

Självklart vore en skadefri Qvist en grym tillgång för Löven i ettan, speciellt när centerbesättningen ser ut som den gör. Han hade varit pricken över det berömda i:et i en förstakedja mellan Waldehagen och Lindlöf.

Kanske är det ingen omöjlighet att han sluter upp och kör säsongen ut med Löven. De allsvenska lubbarna lär inte stå i kö för att värva honom, både med skadan, kostnaden för honom och fjolårssäongen i åtanke, och om han börjar träna med laget kanske det mynnar ut i en try-out och senare, om Löven lyckas skrapa ihop lite pengar, ett kontrakt. Sambon har ju trots allt redan jobb i stan och de verkar trivas här.

Men det är förstås vilda spekulationer.
– Vi får se. Jag stänger inga dörrar, men det är tråkigt att det har blivit som det har blivit, säger Eetu själv.

Etiketter: ,

2 kommentarer

  1. Per

    Jag är övertygad om att Eetu kan bättre än han visat. Hel och med självförtroende så vore det en superlirare för Löven. Jag hoppas att Hellgren erbjuder honom ett 1+2 årskontrakt där optionsåren hänger på om vi går upp eller inte. Erbjud killen 30-35k/mån i år och hans gamla lön om vi går upp. Eetu är en spetsspelare i AS och skulle kunna vara en förstecenter för Löven många år framöver. Signa en schysst deal nu när killen ändå är iskall och verkligen vill revanschera sig för fjolåret.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.