Klass slog motivation

Löven behöver knappast skämmas för sin insats i dag.
– Vi slapp då den tragiska väckarklockan, sa Jens Hellgren så där lagomt syrligt angående mitt inlägg efter Tegsmatchen, att denna vecka skulle bli en brutal väckarklocka.

Det är rätt märkligt ändå. Sett till tempo var dagens match ljusår från Tegsmatchen – och Löven hängde med. Stundtals riktigt bra. Men vi har sett det förut – även om Skellefteå sett till spelarkvalité, spelarbudget, omsättning – ja, allt – ligger på en helt nivå än Löven, blir det alltid jämnt när lagen möts i Umeå.

Vid ställningen 1-1 hade Löven två frilägen, ett för Waldehagen och ett för Hampus Larsson, utan att få in ett nytt ledningsmål.

I stället dunkade Pierre-Eduoard Bellmare in en puck Daniel Wälitalo fortfarande letar efter och då gick luften ur Löven – som precis i sekvensen innan hade tryckt på riktigt bra. Wälitalo storspelade i övrigt bör påpekas, han har sett riktigt stabil ut de två första matcherna.

Skellefteå ställde upp med 16 – SEXTON – spelare födda 1990 eller senare. Hyfsat imponerande. Så kommer det förstås inte se ut när man spelar elitseriematcher men det är en sanslös talangfabrik som ligger ljusår före Björklövens dito i utvecklingen.

Skellefteå spelade dessutom med fyra hela femmor till skillnad från Löven som spelade med tre femmor plus två avlastningsspelare i Christoffer Hörnell och Dennis Boström. Trots detta höll Löven sig kvar i matchen beundransvärt länge och det är förstås tack vare en hel del motivation.

Till slut räckte det inte och därmed visades att "Motivation slår klass"-klyschan bara stämmer delvis.

Oscar Molin, som för övrigt varit en positiv överraskning på undertecknad så här långt, var efter matchen inne på att Löven stod upp så bra berodde på derbyrivaliteten.
– Det är ju Skellefteå vi möter, det har absolut med saken att göra. Det är speciellt att möta dem, det sitter ju inne sedan juniortiden att det är något extra att möta dem.
– Men bara chansen att vi som division I-lag får spela mot elitserielag är jäkla kul, sa Molin.

I dag var det för övrigt fler positiva överraskningar. Försvarsspelet ser riktigt stabilt ut, i dag främst genom Alexander nummer 4 Eriksson som var en klippa och spelade med ett grymt självförtroende. Riktigt läckert när han i förstaperioden bakom egen bur lurade bort en attackerande Sam Marklund så att denne ramlade in i sargen.

Offensivt gör Hampus Larsson det bra, i dag med extra tändvätska i och med att möta sin gamla klubb. Hade varit kul för honom att få sätta friläget.

Joakim Vikström är en riktig lagspelare som sliter stenhårt i byte efter byte.

Fler kan nämnas men det är de jag främst kommer på.
___

I Skellefteå A-lagsdebuterade för övrigt Marcus Wallmark som lämnade Löven för ett år sedan.
– Riktigt kul att få debutera i Umeå, även om det var träningsmatch, sa 19-årige Wallmark. Det var lite speciellt, det är några gamla lagkamrater som var med så det var kul.
___

Joni Lindlöf tränade med Löven i dag och lär bli klar i morgon.
– Det är inte mycket kvar, jag tror det blir klart i morgon, sa Hellgren.

Dock lär han inte vara spelklar till onsdagens match mot Luleå.
– Nja, vi får vara lite försiktiga. Först ska vi få i ordning allt. Sedan ska han få hit sin utrustning, den är på internationell mark just nu. Senast vi kollade var den i Köpenhamn. Men förhoppningsvis kanske han kan komma in och göra några byten på fredag.
___

På onsdag hoppades dock Hellgren att Jocke Törnqvist ska vara tillbaka. Desto lugnare ville han ta det med Jimmy Blixts ljumskar.
___

Luleå vann sin match mot Modo i Övik med 1-0, målskytt Fredrik Styrman.
___

Orkar Löven stå upp lika bra på onsdag? Jag är skeptisk. Men det har jag varit förr och blivit motbevisad.

Etiketter: , , , , , ,

En kommentar

  1. Jimmy

    Luleå har många nya ansikten, och det känns som om det inte kommer vara allt för många juniorer. Men det behöver inte bli allt för dåligt resultat. Visar grabbarna lika mycket hjärta mot Luleå, så kanske det blir 2-6? Jag skulle då vara nöjd då. Luleå kommer troligen har mindre juniorer än saik som jag sa också, så det kanske är ett elitseriegäng vi möter på onsdag. Såg att Saiks j20 lag vann mot Piteås a-lag med 5-2.. Hade inte saik de bästa med sig mot oss 😛 De visar ändå (trots att man är Lövare) att Skellefteå har en grym verksamhet på juniorsidan. Hoppas vi kan spela med hjärtat i serien

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.