Jag ger upp

Det är nästan så man blir sugen på att göra en Lasse Granqvist från det klassiska Sverige-Finland-mötet 2003 – "Jag är fullständigt färdig, det som hänt här kunde inte hända. Jag tror jag ger upp, jag slutar med det här jobbet. Det går inte att hålla på nu, det går inte att hålla på!"

Nja, kanske ska lugna oss lite. Det är trots allt en träningsmatch vi pratar om.

Men Löven ska hyllas för sin insats i dag och jag är den förste att erkänna att jag hade helt rätt när jag snackade om en "brutal väckarklocka" denna vecka.

Väckarklockan handlar om att Lövens defensiv är omutlig. Redan på pappret har den sett bra ut men som det har sett ut i veckan har man en backuppsättning som skulle kunna representera vilket allsvenskt lag som helst.

Då har ändå en spelare som Jonnie Karlsson en bra bit kvar innan han är i sin toppform. Och då spelade även Ludwig Eriksson, debutant, i två perioder i kväll. Och då var ändå Alexander nummer 4 Eriksson, bäste back senast, borta i kväll.

Luleå tryckte på och stundtals kändes det som att de hade femminutersperioder konstant i Lövens zon. Framför allt i andra när Löven såg ut att ha väääldigt långt till sitt avbytarbås.

Men ändå kom de sällan till riktigt farliga lägen. Lövenbackarna försvarade effektivt ytan framför mål och Luleå hamnade ute i hörnen eller tvingades ta skott utifrån.

Sedan hade förstås Jimmy Lundberg en magisk afton. Det var Tobbe Lundström-klass på räddningen när Mats Lavander hade öppet mål men Lundberg svarade för en magisk sidledsförflyttning, räddade och blockerade pucken.
– Den satt ganska skönt, sa Jimmy med ett leende i omklädningsrummet efter matchen.
– Det är en favorit, annars brukar jag inte komma ihåg något ur matcherna men den var skön.

Lundberg, som har tränat med Löven på is, kallades in i dag för att avlasta Daniel Wälitalo. Men den sista augusti sticker han till franska Nice, precis som planerat. Detta kontrakt skrevs innan det var klart att Löven hamnade i ettan.
– Det ska bli riktigt skoj. Det blir mycket tid för hockeyn i och med att jag blir heltidsproffs, då kan man träna flera gånger per dag och det kommer vara bra för min utveckling. Den chansen har man inte fått i division I.

Hade det kunnat bli Löven annars?
– Självklart. Löven är alltid intressant, man har ju Löven i hjärtat, så är det.

Ångrar du i efterhand att du skrev på för Nice så tidigt?
– Sånt ska man inte säga om den klubb man ska spela för…

Jag läser ett litet "ja" mellan raderna på det svaret.
___

Det kan inte vara kul att sitta i Luleå hockeys buss just nu.
___

Jens Hellgren har pratat mycket om hjärta och i den bemärkelsen har han och "Molla" verkligen lyckats med lagbygget. Det var kul att från läktaren se hur alla spelare offrade sig och fullkomligt lyste i ögonen i dagens match. Att just hjärta var segerreceptet höll han med om.
– Visst är det så. Vi krigar för varandra och det kommer vi långt på. Det är basen för vår verksamhet, att jobba för varandra, och jobbar man hårt så når man framgång.
– Det jag tycker är så roligt är att vi jobbar så hårt i defensiven, sedan får vi ett fem mot fyra-läge och då avgör vi. Att blanda hårt jobb med finess, det är underbart.

Och på tal om lagbygge. På dryga månaden har man fått ihop ett lag som spöar ett elitserielag. I en träningsmatch, men ändå.
___

Dagens insats var en riktig laginsats och jag tänkte inte gå in på så mycket enskilda grejer. Men jag fullkomligt älskade Joakim Wikströms känsliga lilla flopp över en liggande Luleåspelare så att Jonnie Karlsson kom fri med två minuter kvar.
___

Stötte på Joni Lindlöf i omklädningsrummet. Han är fortfarande utan sin utrustning och det verkar som att han börjar bli lite orolig.
___

Alexander nummer 4 Eriksson har fått en inflammation i höftböjaren och lär inte kunna vara med mot Modo heller.
___

En norrbottnisk kollega, som bevakade en del division I förra året,  var lyrisk över Lövens insats och drog det så långt som att Löven kommer köra över alla lag – inklusive Asplöven – i division I.

Så långt tänker jag inte sträcka mig. Vi har sett Löven spela lysande försvarshockey i Hockeyfestivalen förut och sedan inte kunnat föra en match mot bottenlag som förut hette typ Borås och Huddinge men numera heter Kalix ungdom och Boden.

Lövens defensiv håller, det har man visat. Nu ska vi få se om man kan föra matcher och göra mål framåt, premiärmatchen mot Teg ser jag inte som en värdemätare på det.

Etiketter: , , , ,

En kommentar

  1. Fredrik Lindgren

    Bra inlägg Björn, gött att läsa lite superlativ om Umeås stolthet (?). Men ”känsliga lilla flopp” kallas det väl inte? Säg flipp och jag är nöjd. Kämpa Björn

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.