Soppatorsk

1-8 säger det mesta. 16-54 i skott säger resten.

I övrigt finns inte så mycket att tillägga från dagens match. Lövenspelarna var slutkörda efter veckans matcher och fick soppatorsk.
– Mentalt kanske det blev det. Kropparna orkar nog, men skallarna blev lite trötta, medgav kapten Martin Johansson.

Han svarade själv för indianaren som föranledde 0-1, men han var långt ifrån ensam. Det kryllade av felbeslut från Löven i dag.

Men det går inte att begära så mycket mer. Löven har stått upp bättre än någon hade kunnat tro och det är inte konstigt att bensinen tog slut när man, efter att Jonnie Karlsson och Alexander nummer 41 Eriksson fått kliva av, fick rulla på fyra backar (varav en Ludwig Eriksson) den sista perioden.

I stället sammanfattar vi en vecka som har varit positiv ur många aspekter.
– Absolut, skitkul att möta såna här lag, det är inte många lag som fått göra det, sa Kingen.
– Det har varit mycket positivt, vi har bevisat att om alla bara kämpar åt samma håll så går det. Kul också att vi kan visa att alla  drar åt samma håll när vi har så många nya i laget. Det brukar ändå ta ett tag, men vi har visat att vi är på väg åt rätt håll.

– Jag har sagt det åt killarna att helhetsbetyget för den här veckan är med beröm godkänt, säger Jens Hellgren.
Är inte det snålt?
– Nej då, med beröm godkänt är ett bra betyg.
Vad är du mest nöjd med?
– Det jag sagt från första dagen, att det ska brinna i ögonen och att vi kämpa för varandra. Att vi ska ha en bra mix mellan kämpaglöd och att spela ishockey. Det tycker jag vi har gjort.

Hellgren var också inne på samma tankar framöver som jag luftade här i bloggen häromdagen.
– Nu har vi blivit testade defensivt i en vecka och rent praktiskt har vi visat att vi håller defensivt. Nu ska vi jobba med det kreativa spelet, offensiva lösningar och detaljer i spelet. Nu gäller det att vi kan föra matcher, att kunna spela det spelet kommer vi att behöva framöver.
___

Dennis Boström stod upp mot Anton Hedman. Coolt. Men visste han verkligen vem det var han mötte? Det var nog tur att fighten inte hann eskalera.
___

Modo kommer vara grisigare än någonsin denna säsong, det kommer nämnde Hedman och Ole Kristian Tollefsen se till. Jag påstår dock inte att det behöver vara något negativt, jag tycker fortfarande Modo känns spännande. Inte minst med tanke på värvningen av Niko Dimitrakos som kommer leverera en hel mål i power play.
___

Det var extra tydligt i dag att det är lite tunnt bakom Lövens förstakedja offensivt. De var de enda som hade några som helst linjer i anfallsspelet.
___

Bortaklacken lät mest i Umeå Arena. När hände det senast?
___

Konstigt nog blev Umeå hockeyfestival lite av ett publikt fiasko. Konstigt med tanke på hur väl man har stått upp de två första matcherna, det borde ha lockat mer folk. 5049 har sett de tre matcherna i Umeå. Johan Björk hoppades och trodde inför festivalen att det skulle ligga kring förra årets 9 000.
___

Men sammanfattningsvis har denna vecka gett lite positiva vindar och tongångar kring Löven. Det var välbehövligt – och för Rädda Löven-gruppen välförtjänt – med all dynga som har varit sedan april.

Etiketter: , , , ,

6 kommentarer

  1. Stolt modoit

    Jag är ett stort Modofans jag älskar laget.
    Håller med i det du säger varför var det så dåligt tryck från lövenklackens sida? Men måste ändå få säga att jag tycker att löven spelade bra, med tanken på att dom har gjort om hela laget. Bra spelat löven, men GO MODO!

  2. Sailorn

    Angående publiksiffran, har tidigare sett bloggar som skriver de tror på 1300 per match i div 1, jag skulle tippa hälften, inte går 1300 Umeåbor på hockey för att se division 1 match, vad hade Teg för snitt förra året?

    Löven hade ju någon match med under 1000 pers i Allsvenskan förra året, jag tror detta kommer bli den väckarklocka du skrev om.

    Sen,hur gick det för Löven under fjolårets Hockeyfestival, då vill jag minnas laget skrevs upp ordentligt, tror Lövens spelare var extra taggade då de fick möta Elitserielag,och sen i div 1, kommer tristessen

  3. till sailorn

    Jag skrattade gott åt ditt inlägg. Sov du när du skrev det eller var du bara helt enkelt dig själv?
    Nej lyssna här Marklund, Teg har aldrig haft någon publik att tala om, men det har Björklöven. Sen skulle du gärna få säga vilken match förra året som hade under 1000 stycken haha. Kanske den du såg när du drömde och riktiga människor som spelade på isen istället för apor med valkiga nävar.

    Nä ett tips är att du klipper håret på knogarna och kammar till rygghåret och lär sig lite om homo sapiens och skaffa ett jobb.
    tack

  4. less

    ”Dennis Boström stod upp mot Anton Hedman. Coolt. Men visste han verkligen vem det var han mötte? Det var nog tur att fighten inte hann eskalera.

    alltså detta var den fjantigaste jag någonsin hört. Vem är Anton Hedman? har aldrig hört talas om fjanten. Jag tror inte han visste vem han lekte med, han kunde fått det hemskt ont om han hade väckt den björn som sov.
    Och vem är den där fjanten till norrman? vad har han gjort i sin karriär? han har tacklat en kanadick! Då är man bäst i världen och kan leva på det även fast man är sugigare än helvete själv.

    ta och ryck upp dig FF

  5. Sailorn

    Ja, jag drömde nog lika mkt som VK då, 25 Januari, Björklöven Växjö, 2-3 Publiksiffra 799 st

    Vad drömmer du om??

  6. Mikael Bergström

    Törs du delta i min VIPUTMANING under årets upplaga av VIPGALAN?

    Under 2009 års VIPGALA hade utmaningen premiär och den blev en sådan succé att jag gör om den i år och jag hoppas på Ditt deltagande!
    Våra regler:
    Utmanarna ska tillbringa 24 timmar i Umeå centrum. Mobiltelefon, varma kläder och sovsäck att sova i är tillåtet, men inte medhavd mat, pengar eller kreditkort. Start fredagen den 3 september kl 10 och avslutar samma tid under lördagen. Utmanarna kommer att ha insamlingsbössor och försöka få så mycket pengar som möjligt i bössorna – den som lyckats bäst vinner äran.www.vipgalan.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.