Derby?

Jag var ju redan tidigare inne på att det inte finns någon derbyrevalitet mellan dessa lag, men inte ens jag trodde att det skulle se ut som det gjorde. Jag trodde i alla fall att Teg skulle ge det ett ärligt försök att knäppa storebror på näsan.

Men av det ett derby ska innehålla saknades verkligen alla ingredienser – intensitet, kamp, spänning, inramning och allt det där.

Löven öppnade fartfyllt och bjöd upp till dans inledningsvis. Sedan kom tidigt 1-0 – det där tidiga målet som inte fick komma om det skulle bli fight av det hela – och efter det var det egentligen aldrig någon match.

Lövenspelarna gick på halvfart och kunde delar av matchen bara glida runt. Och vem kan klandra dem när det ändå räcker gott och väl? Sedan lite då och då blixtrade man till och satte någon puck här och någon där.

Teg? De kändes stundtals rädda för Lövenspelarna. De hade alldeles för stor respekt.

De ville inte kliva in i situationerna och då säger det sig ganska snabbt att det inte går. Allra tydligast var det i andra perioden när Anders Grönlund gled runt med pucken i samband med att Löven bytte. Grönlund fick då alla fem Tegspelare på sig – men det var ingen som gick på honom på riktigt och han kunde enkelt glida in i offensiv zon och vänta in sina lagkamrater.
___

Jimmy Blixt och Niklas Öqvist försökte ge det här derbyt till något att minnas. Tyvärr klev domarna in och bröt när de kastade handskarna.
___

Johan Bergmark kommer in i det mer och mer, i dag var han riktigt bra även om också han såg lite nonchalant ut stundtals. Elegant och smart skottfintpassning till Joni Lindlöfs 3-0.
___

Linus Boström var pigg och företagsam.
___

Har sagt det förut och säger det igen: Joakim Vikström är en positiv överaskning. Detsamma gäller Oscar Molin. På tal om Molin var även hans kollega Anders Grönlund bra i dag.
___

Ett intro inför en match gör banne mig mer än man tror. Teg hade inget och jag hann nästan somna innan domaren släppte pucken.
___

Teg vann den officiella skottstatistiken. Att sekritariatet hade fel på målgörare/framspelare ett antal gånger är dock inget som stärker deras trovärdighet.
___

Daniel Wälitalo helt okej även om han tappade in en puck i dag. Dock tror jag det börjar bli dags för Björn Wållbergs debut nu. Mot Luleå Rebels på söndag?

Etiketter: , , , , , ,

6 kommentarer

  1. Santeri Heiskanen

    Björn Forsgren -är du journalist eller bloggare?
    Tycker du dig vara journalist borde objektiviteten stå längst fram i ledet, eller hur? Maken till grön/gul supporter har jag väl aldrig sett maken till när det gälle r journalistik. Löven var klart bättre men som du beskriver det fanns det bara ett lag på isen! Teg sköt ändå över 30 skott på mål!! Att sedan ifrågasätta sekretariatets objektivitet med tanke på att det satt flera ”lövare” där och jobbade ter sig lite märkligt! Tråkigt att vissa av er på VK är märkligt imponerade av Löven just nu. Själv är jag lövare men gillar objektivitet!

  2. Johan

    haha, det är väl inte sekritariatet uppgift att se vem som är målgörare/framspelare? rätta mig om jag har fel, men det är domarna..

  3. Björn Forsgren

    Svar till Santeri Heiskanen (2010-09-30 09:43)
    Jag är både journalist och bloggare men är inte Lövensupporter. Däremot är det Löven jag bevakar och därför fokuserar jag mest på dem.
    Tycker du matchen i går var spännande? Var Teg i närheten av att knipa poäng? Knappast. Jag trodde de skulle vara betydligt mer taggade än de var. Jag hoppades att de skulle bjuda till kamp, inte att Löven skulle köra över dem.
    Jag ifrågasatte inte sekretariatets objektivitet men däremot deras trovärdighet. Jag synar att Teg sköt 39 skott rakt av!

  4. @Santeri

    Enorm skillnad på en bloggpost och en nyhet. Jag förväntar mig Björns egna reflektioner på bloggen och en objektiv skildring av händelsen i nyheten.

  5. Hasse

    Två frågor?

    Vilken puck menar du att Wälitalo tappade in? Om du tänker på mål nr två så var du inte så uppmärksam? En tydlig styrning framför mål så det var knappast någon miss.

    På vilka mål rapporterades det fel målgörare/framspelare?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.