Högercenter!?

I kväll väntar ett derby vissa kallar el classico men ärligt talat finns det ingen rivalitet mellan dessa två lag och det har, förstås, med historia att göra. Teg och Björklöven har aldrig legat på samma nivå och därför har matcherna dem emellan aldrig varit särskilt heta.

För att dra en kort jämförelse. Löven annonserade i fjol att man skulle sponsra Teg med 300 000 kronor för att hjälpa dem i division I, alla tyckte detta var en bra idé. Men när det började ryktas om att Löven skulle låna Skellefteå AIK-målvakten Gustaf Lindvall i våras blev det direkt livat bland fansen.

Matcherna mot Teg och vad matcherna mot Skellefteå i alla fall varit jämförs inte, går inte att jämföra och ska inte jämföras.

För Tegs spelare är dock detta en riktig stormatch – en chans att få knäppa storebror på näsan. Jag skrev en artikel till tidningen i dag där jag bland annat konstaterar att 19 av 24 (!) spelare i Teg på ett eller annat sätt har ett förflutet i Löven. Det är klart många känner sig svikna och vill visa att Löven gjorde fel som inte satsade på dem.

Dessutom är Tegspelarna vana att spela inför en tiondel så mycket folk som kommer se kvällens match.
___

Både Oscar Molin och Joni Lindlöf är med i laget i kväll. Båda skadades som bekant i matchen mot Kalix.
– Molin verkar helt återställd, Joni vet vi inte än men han vill spela, säger Hellgren.

Det blir två tävlingsdebutanter i Löven i kväll. Lars Malm agerar sjundeback och Oscar Persson kliver in i fjärdefemman.

Persson kliver in i fjärdekedjan tillsammans med Jonathan Johansson och Hampus Larsson. Tre yttrar således.
– Jag har funderat lite hur jag ska göra där, jag vill inte ha Oscar som center. Eventuellt kommer jag köra Hampus som center från högersidan…. Nu fick du nåt att fundera på!
– Nämen, vi spelar ett sånt spel att höger, mitten och vänster är lite utsuddat och därför tror jag inte det kommer spela någon roll när vi åker hemåt.

Målvakt: Daniel Wälitalo (Björn Wållberg)
Förstafemman: Martin Johansson, Alexander 41 Eriksson – Marcus Waldehagen, Johan Bergmark, Joni Lindlöf.
Andrafemman: Oscar Molin, Anders Grönlund – Joakim Vikström, Jonas Floberg, Linus Boström.
Tredjefemman: Jonnie Karlsson, Alexander 4 Eriksson – Jimmy Blixt, Joakim Törnqvist, Jimmy Andersson.
Fjärdekedjan: Jonathan Johansson, Oscar Persson, Hampus Larsson.
___

Vad ska ni göra för att undvika att kliva på en mina i dag?
– Vi måste fortsätta ha ödmjukhet, full jävla fart, vara bestämda i det vi gör, följa vår spelplan och ta med oss utvärderingen från Kalixmatchen. Jag vill se att vi är mer bestämda när vi är lägen och även får in mer trafik framför kassen. Jag brukar säga att det väntar tio returer per match framför mål. Sist tog vi en och Kalix tog nio, det är inget bra betyg.
___

Matchen följer ni bäst via min liverapport på vk.se.

Etiketter: , , ,

4 kommentarer

  1. Björn

    På samma serienivå har definitivt Teg och Björklöven spelat, både på 70-, 90- och 00-tal. Pratar vi Lövens förhistoria i IFK Umeå så har Teg t.o.m. varit det bättre laget i praktiken fram tills dess att IFK började etablera sig i högsta serien. Mycket av avsaknaden av rivalitet ligger väl i att Teg har accepterat sin roll som andralag. Skulle Teg ha satsat hejvilt och gjort lika ambitiösa marknadssatsningar som Löven skulle nog Umeå vara en delad hockeystad idag…och troligen helt utan SM-guld.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.