Skärpning i skärpan

Det tog Luleå rebels åtta minuter innan man för första gången hade pucken i Björklövens zon. Ännu längre tog det innan Björn Wållberg fick göra sin första räddning som Björklövenmålvakt.

Det var på alla sätt en dominans från början till slut. Wållberg hade en extremt otacksam uppgift då han kunde få vara sysslolös i tio minuter för att sedan helt plötsligt ställas mot en eller ett par fria Luleåspelare. Men han skötte det bra och fick göra några svettiga räddningar.

Andraperioden var bedrövligt och hade det inte varit för Wållberg hade Luleå mycket väl kunnat få in en eller två puckar då.

Däremot ska Lövens forwards, i synnerhet förstakedjan, ha en rejäl skopa ris för sina avslut. Det var alldeles för bekvämt, man går inte och tar fighten framför mål och avsluten man skjuter är loja. Jag tror Marcus Waldehagen hade tio skott på mål utan att få in pucken. Det är för dåligt.

På tal om förstakedjan, Johan Bergmark fick kliva av i dag och då fick Hampus Larsson komma in på hans plats. I omklädningsrummet efter matchen snackades det om att "Berra" fått en vridning i höften, en skada som man tar day-to-day och det är svårt att bedöma hur länge han blir borta. Skulle dock tippa att han inte spelar onsdagens toppmatch mot Asplöven.

I stället var det andrakedjan som gjorde alla Lövens mål i dag. En väl komponerad kedja med Floberg speed, Boströms fightingspirit och smarte Joakim Vikström som hjärnan. Floberg har redan gjort lika många mål som han mäktade med på sina två säsonger i allsvenskan med Löven.

Det är fortsatta problem med kylaggregatet i arenan och många påpekade efter matchen att isen var bedrövlig mot slutet. Något som ju kan ha gjort det mer svårspelat, särskilt i power play.

Etiketter: , , , , ,

2 kommentarer

  1. SI

    Helt naturligt. Är inte så väldigt spännande att se dessa matcher, utan spänningen försvinner intresset relativt fort. Med andra ord är det väl först efter jul publiken kommer på allvar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.