Jesse vill ha Wikström

Här är centern som ligger högt (högst?) på Jens Hellgrens önskelista: Johan Wikström.

Wikström gjorde ju succé i fjol när han kom in i Löven från Lycksele och det slutade med att han gjorde mest mål i laget. I år har poängskörden inte varit lika frekvent i Almtuna och Hellgren har haft kontinuerlig kontakt med honom.
– Jag har kontakt med många gamla lövare, sa Hellgren.

Ett klassiskt intetsägande svar. Men sanningen är att Wikström ligger högt på Hellgrens lista över eventuella förstärkningar.
– Så har jag också förstått det, bekräftade Wikström.

Jag tycker Wikström är ett både rimligt och logiskt alternativ. Han är en sån där spelare man vill ha med sig när det gäller. När det vankas kvalmatcher efter jul och när det börjar hetta till. En lagspelare med hjärta för Löven. Dessutom passar han som handen i handsken i Hellgrens värvningsfilosofi.

Dock finns det ju ett problem, som inte är så litet, och det är att han har kontrakt med Almtuna. Det var svårt att få ur Wikström mer än att Löven skulle ligga nära till hands OM det vore aktuellt med flytt. Vilket det, enligt honom, inte är just nu.
– Som det är nu spelar jag i Almtuna och så länge jag gör det är det inget alternativ. Men man vet aldrig vad som händer, som hockeyspelare kan det gå fort.

Wikström var uppe och såg derbyt mot Teg i fredags. Det hade dock inte något med en eventuell övergång att göra, utan det var för att hans dotter genomgick en allvarlig operation i stan.

Själv trivs han bra i Almtuna…
– Men det har varit en del kring familjen också, dottern har just gjort en allvarlig operation och man får se hur det går efter det. Det är ju både hockeymässigt och med familjen det ska funka.

Hellgren förnekar inte att han är intressant:
– Jag jobbade med näbbar och klor för att få ha kvar honom i somras, är det så att han av nån anledning inte ska fortsätta i Almtuna är han varmt välkommen här, säger Hellgren.
Kan det bli aktuellt att plocka in honom under denna säsong?
– Det är nåt som är väldigt svårt att svara på. Han har ju kontrakt med Almtuna och i dagsläget kan inte jag svara på det, det får du fråga han om.

Ja, jag tror att Wikström är det långskott till center Hellgren har hoppats på.
___

Dock finns det så klart flera andra namn som figurerar bakom kulisserna. Peter Tsimikalis är, enligt vad bloggen erfar, ett som Hellgren har tittat på. Tsimikalis spelade förra säsongen i Växjö och skulle spela i Västerås denna säsong. Han drog bort på sig en hjärnskakning när han försäsongstränade på hemmaplan och väntar alltjämt på att bli spelklar.

Västerås lär dock fortfarande finnas med i bilden där och de kan ju locka med allsvenskt spel, men dessutom även att Tsimikalis barndomsvän Evan McGrath finns i klubben.
___

Ett namn som droppade in i min mailbox, men som inte låter särskilt hett är lettländaren Aleksandrs Macijevskis som sprutat in poäng i danska ligan i ett par säsonger.
– Det är en kille jag vet vem det är, sa Hellgren när jag tog upp det med honom för ett par dagar sedan.

Så mycket mer var det dock inte, som jag uppfattade det.
___

Som ni säkert förstår går en hel del av min tid till att jaga Jens Hellgren. Eller jaga vad han jagar om man utrycker det så. Det innebär en hel del samtal till Hellgren där jag tråkar ut honom med samma frågor kväll eefter kväll: "Har det hänt nåt?" "Nåt som är nära?", "Några kontraktsförslag ute?" och så vidare.

Hellgren svarar dock glatt på frågorna och konstaterar att "det här ingår ju i jobbet det också". I kväll ringde han till och med upp trots att han var och åt middag med sin fru. Det är sånt som är stort och inte särskilt vanligt för oss i branschen.
___

…ni gick väl inte på Ramstedt-finten?

Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.