Sex fräscha

Björklöven klarade, trots skadebekymmer, helgen galant och kan kvittera in sex nya, fräscha poäng.

Löven leder nu tabellen med 13 poängs marginal även om Asplöven med 14 poäng mindre har två matcher mindre spelade. Asplöven som ju klev på en mina i fredags och torskade mot Teg med 1-4.

Ingen kan säga annat än att Löven gör vad de ska. Även om de inte alltid nått upp till sin kapacitet har man bara tappat poäng i en enda match och det är Asplöven borta. Det går, med facit i hand, inte att klaga på.

För en som inte såg matchen i fredags ska det bli spännande att se Löven-Löven på onsdag. De två enda satsande lagen i serien gör upp i en match där jag tror framför allt Asplöven väääldigt gärna skulle knäppa Löven på näsan.
__

Avdelning märkliga skador: Daniel Wälitalo blev skadad redan på uppvärmningen i dag. Under fotbollskickandet klev Wälitalo snett och vrickade foten. Därmed blir han borta runt en vecka och missar nog tre matcher: Asplöven hemma, Kiruna borta och Clemensnäs hemma.
___

Jag var i går och såg Erik Anderssons Linköping mot Modo i Fjällräven arena. Tidigare säsonger har jag knappt velat se elitseriehockey live för att det är sån temposkillnad mot allsvenskan och att det då blir så extremt trist att se Löven.

Nu finns dock inte det problemet för nu är det två helt skillda sporter.
___

Eriks bror Nils Andersson noterades för en andraass när juniorkronorna besegrade Williams College med 8-2 i helgen. De fyra matcher som var inplanerade är nu överspelade och det återstår bara för Andersson och "Messy" att invänta coach Roger Rönnbergs dom.
___

Fredrik Öberg assisterade till 1-0 när Leksand i dag besegrade Almtuna med 3-0. Galbraith höll nollan och Johan Wikström fick spela i fjärdekedjan för Almtuna. Tidigare spelade han i tredje…?
___

I morgon ska Löven presentera en mer detaljerad affärs- och handlingsplan för den samlade pressen. Kanske presenteras även något nyförvärv?

Nja kanske inte, men känslan är att det kan komma vilken dag som helst.