På grön kvist

Hösten går i gröngult – löven är gula och Björklöven hamnar på grön kvist.

När vi ändå är inne på vitsar: Å ena sidan säger Björklöven att man ska förbättra kommunikationen och relationen med media. Å andra sidan slutar man servera kaffe på sina pressträffar. Skandal.
___

Jag och de övriga reportrarna satt nog och funderade på vad man egentligen skulle få med sig till tidningen från Lövens pressträff när Johan Björk gick igenom planen. Den var väldigt lik utkastet som presenterades i augusti, förutom att man bland annat gått in djupare på vissa delar och lagt till tankar om scoutingverksamhet och lite annat smått och gott.

Då yppade ordförande Hammarstedt "I veckan blir vi skuldfria och har dessutom en bra kassa" och vinkeln var klar.

Därmed är det som sågs som en utopi för ett halvår sedan när Johan Björk, med minus 14,5 miljoner i kassan, tog tag i det. Det var en räddningsaktion utan motsvarighet som inneburit många gratis arbetstimmar och många hjältar där förstås Björk inte är den enda.

Tack vare Balticgruppens pengar betalar man nu återstoden av de 1,5 miljoner skulder som fanns. 500 000 gick ju till spelarbudgeten och då återstår 2,5 miljoner av de 4,5 miljoner man fick in.

Hammarstedt betonade väldigt tydligt hur mycket han anser att Balticpengarna betyder. Inte bara de 4,5 miljoner kronorna utan även att det visar andra företag att Björklöven har återfått förtroendet.

"Det ska gå till framtiden" sa Hammarstedt när jag frågade om de återstående 2,5 miljonerna. Dock bekräftade han med all tydlighet att den halvmiljon som skjutits till spelarbudgeten kan bli än mer om Jens Hellgren har något riktigt intressant på gång.
 – Självklart är A-laget viktigt för hela verksamheten. Det är roligare för publiken att se ett vinnande lag, det visar inte minst helgens siffror där vi, trots att det var Allhelgona, hade över 1 700 i publiken i båda matcherna, sa Hammarstedt.

Och det är inga konstigheter i det. Det kan svida i ögonen på folk utifrån att Löven spenderar mer pengar på spelare med den ekonomiska historia som varit. Men jag har tidigare betonat vikten av att ta sig upp till allsvenskan så snabbt som möjligt (läs: redan denna säsong).

Annars kommer intresset att sjunka till botten. Division I-hockey håller inte något som helst underhållningsvärde och den enda anledningen till de höga publiksiffror som varit är solskenshistorien med att klubben reste sig på nio och undvek konkurs.

Men man måste helt enkelt satsa det som krävs för att ta sig upp. Och det har vi ju sett förut att det gör man inte automatiskt med en hög spelarbudget – men pengarna är så klart en högst betydande faktor.

Etiketter: , , , ,

2 kommentarer

  1. Vi ska upp igen!

    Håller med. Div1 lunken är inte underhållande, inte spännande, egentligen ingenting. Men ju närmare vi kommer kvalserien desto mer publik, mer nerv och mer underhållning. Går vi upp redan den här säsongen tror jag löven har nåt stort på gång. Tyvärr är det ju inte det enklaste. Skönt med en stabil styrelse i alla fall, det är vi inte bortskämda med.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.