Finne aktuell?

Enligt Jimmy Stålnackes blogg på NSD är Löven ute efter Tommi Hannus. Då är det nog så. Stålnacke brukar ha bra koll och tydligen är även Asplöven sugna på honom.

Hannus har 376 matcher i SM-liiga på meritlistan men kommer närmast från Tuto i finska andraligan där han gjort 12 poäng på 15 matcher.
___

Jag var ju fel ute när det gällde Aleksandrs Macijevskis. Jag provade det namnet med Jens Hellgren i förra veckan men han lurade mig.
– Nog hade jag bra koll på han och ville ha han, sa Jens i dag när jag påtalade det.

Jens gav ett kontraktsförslag men letten valde i stället danska ligan. Där ska han dock bara spela november ut och sedan ska han, enligt det kontrakt som är skrivet, vara ledig på marknaden.

Att det hela kommit ut i medierna tror dock Hellgren kan försämra Lövens chanser att locka till sig honom då.
– Jag tror att det gör det. I den här tiden är det inte bara Björklöven som ser sig om på marknaden, det gör allihop, och då är det bra om så lite som möjligt kommer ut, säger Hellgren dock väl medveten om att vi (media) bara gör vårt jobb.
– Jag har säkert varit lite för ärlig i många kommentarer, jag har aldrig hjälpt till för att få fram något namn, men jag kan ha sagt för mycket i bland.

Jag vet inte om jag håller med Jens. Som han säger har han så klart aldrig gett några namn till medierna, det är vi som fått höra grejer på annat håll och senare kontrollerat det med Jens. Då får man höra att "visst är det en intressant spelare som vi tittar på", eller något sådant.

Skulle han i stället välja att uteslutande köra "inga kommentarer" skulle det kunna bli ett kaosartat krig där medierna tävlar om att vara först med grejer utan att få dem bekräftade från Björklöven. Exempelvis om vi får ett tips som vi tycker låter sannolikt – då kollar vi med agenten som säger att "många är intresserade, Björklöven också", vad ska vi då göra? Då är det klart vi skriver det.

Dock är det i dessa fall, när det kommer ut att en lett är aktuell, Jens eget fel att det kommer ut. Han har helt enkelt pratat med för många om det. För att tipset skulle komma från Lettland är knappast sannolikt.

Understrykas bör dock att jag, och de flesta medier, aldrig skriver obekräftade lösa rykten. Förutom möjligtvis på bloggen.
___

Angående supporterspelaren: Jag tycker det är ett lysande initiativ och ytterligare ett bevis för hur mycket Löven berör folket i stan. Och trots Balticpengarna tar Löven emot allt de kan få med öppna armar.
___

Till morgondagens match saknas samma spelare som var borta i helgen, inklusive Daniel Wälitalo. Det ska faktiskt bli riktigt kul att se en av få matcher där Lövens lagbygge ställs på prov.
– Så är det ju. Vi är så djävulst revanschsugna och jäkligt irriterade på att vi gjorde en så dålig match senast vi möttes. Det blir inga problem med motivationen i morgon, det kan jag säga, sa Hellgren.

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.