Förfrusen

Skottade upp en stig till stegen som går upp till taket samt skottade bort snön från stegen uppe på taket som går till skorstenen idag eftersom sotaren ska komma hit imorgon. Det var inte speciellt kallt ute, så jag hade bara fingervantar på mig när jag grävde bort isklumpar och snö från stegpinnarna på taket. När jag kom in upptäckte jag att jag nog förfrusit långfingret på högerhanden en aning, för det gjorde grymt ont när det tinade upp. Det känns fortfarande lite konstigt, men det syns inget.
Säkert är termen förfrusen ett uttryck för något allvarligare tillstånd, men jag vet inte vad jag ska kalla det annars.
Hur som helst fånigt att tappa känseln i fingret när det bara är 4-5 minusgrader ute, uppenbarligen drivs inte min blodcirkulation av någon v8-motor till hjärta direkt.

4 kommentarer

  1. Berith

    nageltjäll, dessa värkande fingrar och naglar, när man varit ute i kyla.. gör ohyggligt ont medans man tinar upp.

  2. Berith

    Nu har du offrat din frusna händer för en sotare – men bjud inte honom på fika när han har gjort sitt jobb. För då får du betala hans timkostnad – medan han sitter och njuter av din vänlighet. Det är min bittra erfatenhet.

  3. Bodil

    Nageltjäll, det ska jag komma ihåg.
    Åhå, ja nåt fika bjöd jag inte på för jag tänkte att han får väl fika ihjäl sig så många ställen som han jobbar på om dan. Fast jag trodde nog att sotningen hade ett fast pris? Eller att det tas betalt för en timme eller något sånt. Men egentligen har jag ingen koll, så jag ska nog inte uttalla mig i frågan. 🙂

  4. Berith I

    åtminstone har sotarjörgen i Nordmaling fast pris. det kostar lika varje gång han sotar min skorsten och min panna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.