Tobak och altanen

Igår skördade jag stora mängder tobaksblad, har fulla köksbordet med högar. Några frökapslar hade mognat i mammas växthus också, jösses vad frön det kommer att bli… så om nån är intresserad av att odla sin egen tobak så är det bara att höra av sig om frön. 🙂

Nu har vi skruvat fast all trall vi hade, det blev en knapp tredjedel av altanen. Nu kan man iallafall gå ut i strumplästen en meter ut, hehe…

Tack till alla som visade intresse för mina alster på marknaden! Det var otroligt mycket folk där, väldigt trevlligt. Jag fick inte sålt nån av tavlorna, förutom Sidensvansen som mamma köpte direkt hon såg den. Den hänger i hennes kök nu. Tack mamma! =)

Talgoxen kan jag få sälja till en fotograf i Borneo om jag har tur, skulle inte vara dumt!

4 kommentarer

  1. Bodil Häggstörm

    Jo! I vintras hittade jag en sida som heter alernativ.nu, ett forum för alla typer av självhushållare och hemmafixare. Halkade in på en tråd om tobaksodling, och så var det en som skrev att han hade frön kvar om någon ville ha, och det lät ju kul. Han tycket att det var kul att se hur det skulle gå att odla tobak i Norrland, och det gick alldelens utmärkt! (Det är fullt lagligt att odla tobak för husbehov, jag har inte gått å blivit gangster. )

  2. Bodil

    Hahaha, näe du, verkligen inte! Snacka om 30-årskris det skulle vara, Bodil röka *fniss*. Det är Fredrik som är boven. Det skulle passa lagomt att han skulle sluta nu, när jag håller på å gör tobak åt honom. Fast jag skulle inte bli ledsen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.