Vikarien

Då har man provat på att vara lärare. Kan bara konstatera att alla lärare ska ha en stor eloge att de orkar dag ut och dag in. Det kan verka som ett soft jobb med shyssta arbetstider utifrån, inte för att jag själv trodde riktigt så men, det är verkligen allt mellan himmel och helvete. Fina stunder är det när man känner att "nu hjälpte jag någon att förstå något", då känner man sig nyttig, men somliga stunder är verkligen energikrävande och man känner bara "till vilken nytta är jag här?" . Igårkväll var jag fullständigt uttömd, kändes som om hjärnan åkt bergochdalbana och roade sig kungligt utan mig någon helt annanstans. Kunde knappt somna när jag gick och la mig, tårarna bara rann av utmattning. Då hade jag ändå bara jobbat som lärarvikarie i två dagar.

Det är så konstigt, jag har ju mest arbetat med jobb där kroppen tar stryk, så det känns konstigt att man kan vara så fullständigt slutkörd i huvudet utan att det känns i kroppen. En ny erfarenhet.

 

2 kommentarer

  1. Kollegan

    Ja du, känner igen mig väl i det du skriver och jag kan ju säga att jag försöker hålla ut till jullovet, men det är svårt…hang in there!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.