Till den anonyme kommentatorn

Det finns alltid anonyma människor som ska påpeka sådana saker som de själv borde begripa att det bara är ett fånigt påpekande. De är kanske helt enkelt så klent begåvade att de inte förstår att jag pratar om RIKA MÄNNISKOR som profiterar på andra länders naturtillgångar, osv, som i filmen, men de kanske inte är intelligenta nog att dra den parallellen. Och så har de väl inte sett filmen heller så de fattar vad jag pratar om. Eller? Så ursäkta mig att jag är arg på den typen av människor fastän jag bor i ett I-land, förlåt så hemskt mycket.

Jag är förstås automatiskt en sådan människa för att jag bor i ett I-land, jag gräver diamanter i Afrika och tjänar GROVA pengar, och har alltså ingen rätt att tycka saker, visst.  Jätteroligt, skitkul, hahaha…

Visst, jag kanske inte alltid kollar upp att saker jag köper inte är tillverkade av barn som inte får nåt betalt, och det är ju dåligt. Men i de lägen man kan göra ett val gör jag det. Och även om jag köper till exempel coca cola, som ju är ett storföretag, så lever jag inte i sus och dus och åker jetplan hit och dit och det går inte att jämföra mig med en rik människa och jag vill inte bli klassificerad av anonyma påhoppare som något jag inte är.

Ursäkta utbrottet, men jag hatar verkligen anonyma besserwissrar som kommer med stendumma kommentarer som är fullständigt irrelevanta, bara en citering och ett försök att dumlägga mig. Det förstör hela min dag och är bara idiotiskt.

13 kommentarer

  1. Fredrik Grensman

    Bra reagerat, bloggvärlden är full av dessa onödiga kommentarer.
    I I-länderna finns det som tur är enormt många människor som bryr sej om hela jorden. Att vi inte alla gånger lyckas kolla tillverkningsätt eller innehåll eller annat gör inte så mycket, det som betyder något är att försöka göra skillnad, alla dessa små steg som leder till något bättre. Vi kan inte fixa allt på en gång, men det finns bara ett Jordklot, så vi måste ordna det vi ställt till med.

  2. Bodil Häggström

    Tack Fredrik för din tänkvärda kommentar! Nu vände du dagen till en bra dag för mig, det är jag mycket glad för. 🙂

  3. Bo Brydsten, Kraddsele

    Bodil – ödsla inte kraft och energi på fegisar som gömmer sig bakom anonymiteten. Jag läser inte anonyma inlägg och kommenterar dem då självfallet inte. Ej heller läser jag bloggar där skribenterna är anonyma. Ett litet tips för att rädda en dag. Jag gillar dina bloggar och läser dem med nöje.

  4. Mr Cool

    Bodil, för att förstå ditt resonemang så ber jag dig definiera vad du menar med RIK?

    Jo, jag är anonym och just den möjligheten var en spelregel som du var väl medveten om när du gav dig in i bloggandet så jag förstår därför inte din upprördhet.

  5. Bodil Häggström

    Till Bo: Tack för ditt inlägg! Roligt att du fortsätter läsa mina bloggar fastän det är glest mellan dem. 🙂
    Jag vet att jag inte borde ge de anonyma uppmärksamhet, men jag har för svaga murar för att kunna ignorera dem. Jag sänker mig till deras nivå och svarar för att jag tror på kommunikation. Men den där Mr Cool har ju tydligt bevisat att det inte är lönt att diskutera med besserwissrar.

  6. Bodil Häggström

    Till Mr Cool: Eftersom detta är ännu en anonym, så förutsätter jag att det är samma person som förra inlägget. Är man anonym blir man anonymt behandlad.
    Om jag förklarar det för dig, kommer du inte att förstå den förklaringen,utan bara försöka dumgör amig ännu mer, så det är inte lönt att jag lägger ner energi på en definition.
    Om du inte redan förstår varför jag blir upprörd av anonyma påhopp utifrån denna blogg så kommer du aldrig att förstå något jag menar.
    Så, jag får väl sluta blogga för att slippa dig då, du kommer ju aldrig att respektera min önskan att slippa dina kommentarer.

  7. Mr Cool

    Bäste Bodil, jag lovar och försäkrar att det är första gången jag är inne på din blogg och jag har ingen avsikt att trampa på dig. Men jag blir nyfiken då du svänger dig med uttryck som RIKA eftersom jag nästan kräver att man då vet vilka man avser. Det finns dock en definition på SCB som jag kan rekommendera.

    Det är inte alltid positivt att vara offentlig person i framför allt inlägg som rör politik. Själv har jag fått däcken på min BMW sönderskurna av någon som sannolikt ville uppnå ”ekonomisk rättvisa”. Nu är jag mera försiktig.

    Men än en gång vill jag veta vad du menar med RIK.

  8. Sara

    Mr. Cool. Du måste vara i avsaknad av fantasi och inlevelse. Allt här i världen är ju relativt och saker man säger ska sättas i relation till det aktuella ämnet.Jag hade inga problem med att sätta mig in i resonemanget utan att få en definition på ”rik”.Jag lever i ett rikt land och känner mig rik för jag har allt jag behöver, men inte
    kände jag mig trampad på tårna. Jag är inte tillräckligt rik för att exploatera andras mark på egen hand utan hänsyn till de som bor där.
    Men du kanske inte sett filmen och då kan du ju inte heller förstå känslan, för det är känslor det handlar om.

  9. Mr Cool

    Sara, bra att du förstår men jag gör det fortfarande inte och kanske därför för att jag saknar goda egenskaper som du besitter. Svenskarna är ganska fattiga internationellt sett och så många som åtta av tio svenskar saknar helt egen förmögenhet – om man bortser från värdet av den egna bostaden. Enligt statistik så är våra finska grannar dubbelt så rika. Engelsmannens genomsnittliga förmögenhet är fyra gånger större, och italienarens sju gånger. Men svänger man sig med definitionen rik så är det rimligt att man kan förklara vad man menar. Jag försöker bara förstå resonemanget.

  10. Sara

    Käre Mr Cool. Jag börjar tro att för att få dig att förstå så krävs en hel doktorsavhandling och det finns det ju inte plats för i detta forum,eller också är det bara omöjligt. Ha det bra i din tillkrånglade värld eller är det kanske nån bisarr form av humor månne? kanske din hobby är att försöka reta gallfeber på dina medmänniskor?
    Kanske du ska förklara vad du menar med internationellt. Finns Haiti med där?Kongo? Allt är relativt.

  11. Mr Cool

    Sara, jag har bara frågat Bodilvad hon menar med RIK. Dina utläggningar må vara intressanta men ger mig ingen klarhet i frågan. Jag förstår inte heller att frågan är så kontrovrsiell förutom om man inte kan svara å den.

    Internationell är ett adjektiv som ofta beskriver mellanhavanden eller interaktioner mellan länder och nationer och används i olika sammanhang. JA, Kongo och Haiti innefattas i begreppet Internationell.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.