Vänstermajoriteten i landstinget borde skämmas!

Hur kan man bara hantera idrottsmedicin på det sätt som man gör? Denna mycket högkvalificerade verksamhet vida känd funderar nu på att lämna Umeå. Vi folkpartister besökte nyligen Idrottsmedicin och fick en genomgång av deras koncept och vi fick också se deras lokaler och mycket avancerade utrustning. Jag blir så besviken men samtidigt inte förvånad eftersom vänstermajoritetens agerande inte är nytt utan stän digt upprepar sig.Entreprenörer inom vården är för landstingsmajoriteten något som "katten släpat in", verkar det som. Ideologi går före allting annat. Det är självklart att lanstinget måste tydliggöra sin beställning. Så är det alltid. Ett avtal måste ju vara tydligt så att entreprenören kan känna sig trygg. Hur ska landstingsledningen kunna klara av det fria vårdvalet om man ständigt sätter "grus i maskineriet".

Här har landstinget en ypperlig möjlighet att få en samarbetspartner inom ett område som i den offentliga vården är tungt belastad- en helt fantastisk tillgång för oss västerbottningar! Idrottsmedicin har  t ex en magnetröntgen. Vad jag förstår så är väntetiderna fortsatt långa på NUS och man skickar iväg patienter till andra sjukhus utanför länet.  Varför gör man det när man nästgårds kan få högkvalificerad behandling?

Detta är fullständigt makalöst! Nu är det dags för den vänsterledda landstingsledningen att sätta ner foten och tala om vad som gäller kring idrottsmedicin!

 

En kommentar

  1. Maria Lindvall

    Bara de inte väntar med svaret på din fråga men deras hantering hittills talar tyvärr för att de, just det, väntar.. så att denna viktiga verksamhet, just det, försvinner. Men hur går det då med Friidrottsarenan och Friidrottens Prestationscentrum som beslutats ska förläggas hit? Och gissa en gång om inte Friidrottsförbundet tittat på just på fördelarna med Idrottsmedicin då de fattade sitt beslut om att stödja Umeå kommun OCH Universitetet i sina planer för friidrotten i *Västerbotten*! Så hallå! alla vänsterpolitiker…. tala om vad ni har för avsikter innan det är för sent!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.