Det är inte populism att driva rätten till akutplatser vid sjukstugan, Marita Fransson!

Jag lyssnade nyligen med ett halvt öra på landstingsfullmäktiges debatt i Umeå och blir minst sagt bestört när man hör ledande socialdemokraters syn på den akuta situationen i inlandet, och i Dorotea. Helt plötsligt är det populism av allianspartierna att driva akutplatsfrågan vid sjukstugan i Dorotea. Jag blir beklämd. Alliansens hantering av denna fråga visar på ett stort ansvar, insiktsfullhet och gott ledarskap. Det är det minsta man kan säga att det ledande socialdemokratiska partiet visar. Jag blir minst sagt förvånad när man argumenterar som Marita Fransson, S. Helt plötsligt vänder hon det till att S värnar Doroteaborna! Hur kan man bara säga så, när majoritetens beslut innebär att patiensäkerheten kommer att svikta, tryggheten försämras och när hela det fantastiska konceptet med sjukstuga försvinner och därmed försvårar rekytering av läkare.

 

 

 

Etiketter:

3 kommentarer

  1. Ingrid Oscarsson

    Hej Maria.
    Jag lyssnade med båda öronen och med både hjärna och hjärta. Jag var där. Det var ett makalöst sammanträde – med rekordmånga, 44, inlägg. Det var ett makalöst möte där socialdemokraterna bara öste felaktigheter och anklagelser över Alliansen, doroteapolitikerna och doroteaborna. Det var ett möte där Alliansen anklagades för att, som Du skriver, idga populistiskt röstfiskeri… DET VAR DOROTEAUPPRORET som bad Alliansen att engagera sig eftersom de redan innan upprpret startade hade ett budgetförslag som innebar att Dorotea skulle få ha kvar sina akutplatser vis sjukstugan, del i läkarjourkedjan och en alldeles egen ambulans! Vi är en stor samling intelligenta och kunniga människor i Dorotea och kan tänka själva. Vi behöver inte ledas och vi tycker det vi vill!

    Hela detta makalösa sammanträde fylldes av oerhört kränkande, underliga, felaktiga och rent dumma argument och uttalanden. Märkligt att folkvalda landstingsledamöter inte kan mera om landstingspolitik än inläggen visade. Det kommer mera av dessa uttalanden i min egen blogg under veckan som kommer.

    Tack för Ditt intresse Maria.

  2. Leena Berg

    Ja att man dessutom kan sitta på inlandsmandat i landstinget och fortfarande försvara detta beslut är för mig obegripligt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.