Fredaxmöte…

I går fredag träffades vi för att gå igenom bilderna, och för undertecknad var det första gången jag såg de olika alternativen. Tänk vad vi kan se och läsa in olika budskap utifrån en och samma bild. Det är verkligen spännande och fascinerande att lyssna  och reflektera runt vad andra ser som inte jag såg! Exempelvis kan vi ta denna bild. (Som dock inte ska vara med på utställningen-mitt privata amatörfoto)

För mig är detta verkligen lycka! Hembakad ljummen sockerkaka, god tofuglass med vaniljsås, hallon och hemmagjord chokladsås. Njutning-längtan-förväntan! Men du som läser detta kanske ser och upplever något helt annat, budskapet och känslorna som du känner när du ser på bilden kan vara så olikt mitt-men rätt ändå. Det finns inget rätt eller fel när vi tolkar vad vi ser eller upplever. Det är det fina i "kråksången".

Därför kommer det att bli intressant att se hur utställningen kommer att mottas, samt om det väcker andra tankar och känslor än det vi ser just nu.

På mötet igår gjorde vi klart med hur finansieringen ser ut, vi är i hamn med den så pass att vi kan lämna ifrån oss bilderna för tryck och montering. Vi diskuterade även flytt av vernissaget till ett ställe med mer genomströmning av människor och en mer ombonad miljö. Återkommer om vart inom kort. Gunilla visar på bilden en liten ledtråd.

Foto: Lars Öberg

Jag hade även med mig förslag på en logga som fick godkänt av de andra, kul, så nu kört vi på den!

 Lite liten- men undertexten lyder: det ljusa rummet, vilket är betydelsen av Camera Lucida.

Alla jobbar på med diverse som behöver fixas innan vernissaget, bildredigering, sponsoravtal, programblad och framtidstankar. Jag har en känsla av att detta är bara början på någonting stort som vi ännu inte greppat. Om så är, vi har under tiden roligt, lär känna varandra och jobbar gemensamt mot ett mål!

Inlägget skrivet av: Susanne Perneholm – Initsiativtagare

 

 

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.