Christina Harrefors, Umeå

Mysteriet med SJ och adekvat information …

Ungefär klockan 06.40 klev jag in på järnvägsstationen i Umeå i morse. Intet ont anande trodde jag faktiskt att jag drygt en kvart senare skulle sitta bekvämt tillbakalutad på det norrgående nattåget på väg mot Boden. När jag närmade tavlan med trafikinformation och läser om det försenade nattåget och inställt tåg mellan Umeå och Vännäs inser jag att dagens resplaner kommer att radikalt förändras. Buss kommer att avgå från Umeå mot Vännäs klockan 09.00. I väntrummet finns ytterligare några kvinnor, samtliga lika frustrerade och besvikna som jag. Vi tittar alla på varandra och suckar … tja, vad finns det annat att göra än att vänta?!

Tiden fram till dess att bussen går tillbringar jag i mitt hem, hinner med en kopp kaffe och ögna igenom dagens VK. Jag kommer i tid till bussen och det gör även de andra kvinnorna. Stämningen i bussen är ganska uppsluppen, vi ser alla fram emot att kliva på tåget i Vännäs som skall ta oss norröver.

Väl framme i Vännäs finns ingen som helst tillgänglig information. Detta stimulerar vår fantasi och vi är helt övertygade om att det blir nog ingen tågresa för vår del. Ett samtal till SJ, trafikinformation, bekräftar våra farhågor. Vi kommer att bussas via Umeå till Luleå … något har gått fel … vi kom just från Umeå!!! Jag lovar, detta besked fungerar som bensin på ett redan gnistrande bål. Känslorna svallar, diskussionens vågor går höga. Skratt blandat med ilskna kommentarer om hur SJ och dess information fungerar är det som förenar oss. Ytterligare ett samtal till SJ som nu meddelar att tåget kommer strax efter 10.00 och tar oss till Boden, Luleå. VARFÖR FÅR VI INGEN ADEKVAT INFORMATION? Eller för att uttrycka det lite mer progressivt: ’Vem i hela världen kan man lita på’?

Så småningom kommer tåget, vi kliver ombord. SJ kopplar på charmen och bjuder på lunch till samtliga passagerare som plåster på såren, dvs försenat tåg. Tack! Fortfarande återstår dock frågan varför man inte kan gå ut tidigt med information och dessutom information som är korrekt.

Men det skall ju villigt sägas att trevligare resesällskap än dessa kvinnor hade jag nog inte haft om tåget varit i tid. Tack för en mycket trevlig resa!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.