Cyrene Degerlund

OBETALDA PARKERINGSBÖTER

Jag måste bara få tjata om detta fina och enkla sätt att kunna få in obetalda små bötesförtelser………….

Det har varit mycket på TV:n (SVT) och i olika dagsdtidningar om obetalda parkeringsböter och även andra små obetalda böter som, bältesböter, fortkörningar m.m.

jag blev väldigt förskräkt när jag hörde en man från ett försäkringsbolag på nyheterna för en tid sedan uttalade sig, att bilförsäkringarna kommer att bli dyrare för att täcka kostnaderna av obetalda böter.

Varför ska ärliga personer betala för att vissa personer inte sköter sina skulder. Dessutom kostar det massor med pengar att driva in dessa böter. Ska vi skötsamma människor stå för det. DET KAN JAG TYCKA ÄR ORETVIST.

Min ide är att man lägger alla små obetalda böter som bilbältesböter, fortkörningsböter och framför allt parkeringsböter,mm. PÅ BILSKATTEN.
När en person ska lösa ut bilskatten så kostar den något mera eller ganska mycket mera. Ex. Bilskatten kostar 3000 kr/person. Obetalda böter på 1000 kr, vilket gör den totala summan för bilskatten 4000 kr.
Löser personen inte ut bilskatten är det ju körförbud på bilen. Ett otroligt enkelt sätt att få in dessa obetalda bötessummor.

Jag är alldelens säker att det sparar pengar för kronofogden och vägverket samt berörda andra organisationer och myndigheter, likväl tid. Tid är ju pengar också.
Dessutom tror jag att dom flesta personer kommer att lösa ut bilskatten, det blir ju klirr i kassan.
Jag hoppas verkligen att berörda organisationer/myndigheter ser mitt förslag som en tillgång.
Vi kanske rent av får pengar över för bättre väg underhåll på våra vägar ’speciellt i Norrland.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.