Cyrene Degerlund

föreläsning ’ajurveda’

Tänk att kunna köpa en ny bil, det är nu första gången som jag har kunnat köpa en helt ny bil. Och det känns så bra och luktar så gott i min bil. WV, fox.

I samband med detta inköp så blev jag inbjuden till ’ANNAS MOTOR KLUB’ i onsdag 8/10….’ANNAS MOTOR KLUB är en klub för alla kvinnor som äger och kör en Audi, WV, Skoda och köpt på motorcentralen i Umeå.
Först var jag lite tvekande till denna klub, försäljaren och resten av personale förspråkade ’Annas klub’ så possitivt. Sent om sider bestämde jag mig för att gå dit med en väninna.
Mellan 100-150 kvinnor var närmarande i motorcentralens bilhall, med utställare, cholkad provning, damunderkläder, frissa, glasögon, samt andra företag för kvinnor och en fräsch buffé att inmugna på.
Men det bästa var föreläsaren som höll alla kvinnor som klistrade i stolarna i 1 1/2 tim, hon hette Christina Doctare.
Hon föreläste med ett sprudlande entusiastm om ’AJURVEDA’
Under en vistelse i Indien lärde Christina Doctare känna den Ayurvediska Behandlingstraditionen och blev där, till sin förvåning, botad från både astma och tinnuitus. Det är hög tid att bygga broar mellan den västerlänska medicinen och den alternativa läkekonsten, menar hon, och jag kan bara samtycka.
Hon berättade vidare om hur vi kan främja vår egen läkande förmåga, En integrativ medicin är helt nödvändig för att minska ohälsan i vårt land……Det är viktigt att bota hela kroppen/människan inte bara delar av kroppen, och i hela kroppen ingick även själen, kulturen, andligt, musiken, hopp, kärlek, mm.
Hon talade om ett ord ’Satwa’ = betyder god. Att vara >satwik> är att vara en god människa, vilket inom ayurveda är mycket eftersträvansvärt.

Jag kan verkligen rekomendera hennes bok ’Christina Doctare’, vägen till hälsa……. nu har vi kommit till slutet av Christina Doctare´s föreläsning, hon avtackades med stora applåder och present från Motorcentralen……Därefter fick vi en undervisning i kvinnliga underkläder, hur vi bäst ska bära dessa(som om man inte kunde det), men icke. Samt manikänguppvisning av BH.ar och trosor samt linnen, från ammningsbehåar till poschups, fast man har använt dessa underkläder i massor med år, var det med förvåning jag körde hem och såg med andra ögon på damunderläder och min häla………även två dagar efter denna erfarenhet tänker jag på det jag fick uppleve på ’ANNAS MOTORKLUB’ en oktober kväll……
Christina Doctares hemsida. www.doctare.se

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.