Cyrene Degerlund

Marx går igen

Ja nog trodde jag det var en förgången tid………..Eller rent historia!

Marx mest kända skrift ’DAS KAPITAL I TRE BAND’ har blivit en storförsäljare.
Det går igen, i dessa finanskriser så har kommuniterns fader blivit populärt igen.
Enligt (TT-ruters) vill bankfolk och företagsledare läsa boken. Man kan ju undra vad dom vill lära sig av Marx, kanske är det ’back to the root’..

För mig känns det väldigt märkligt att Marx har blivit populär igen,men jag är inte förvånad, med tanke på finanskrisen som härjar över hela värden så är väl bankfolk och företagsledare orolig över sina löner och lönepåök, samt deras fallskärmar, kanske dom hittar svaret i ’das kapital’ etersom det handlade mycket om kapitalismen……

Jag läste första boken av Marx mitten/slutet av 60, början av 70. ’Till min förvåning nu när jag reflekterar tillbaka’ Jag delade lägenhet under studietiden med en person som var betuttat i Marx på den tiden, det var därför jag läste boken (Första delen) för att kunna begripa mig på allt studiekamrat pratade om.
Tyvärr minns jag inte mycket av boken i dag, jag läste inte heller dom andra två, (tyckte säkert den var urtråkig) Men jag minns att det var en diskutioner då och det tog inte lång tid föränn kamraten flyttade till ett annat boende
Jag är fortfarande förvånad att Marx går igen efter 40 år??????? man får väl hoppas att någon som läser boken har rätt nytta av det som läses……..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.