Cyrene Degerlund

Min Mamma…..

hon är riktigt gammal, 90 år……

Jag går alltid och hälsar på henne på måndagar och vi antingen fikar eller äter lunch hos henne i bland är det bara jag som äter lunch men vi fikar alltid tillsammans och jag har alltid med mig något gott till kaffet, det gillar hon, fast hon alltid säger……Du ska inte köpa något åt mig……..Gamla människor är så försiktiga och vill inte ligga någon till last eller besvär, så även min mamma…..

Jag minns min mamma som en väldigt frammot kvinna och kämpade för att kvinnor skulle ha ett eget liv och inte leva genom eller av ens make…… Hon har jobbat innom sjukvården sen hon var 15 år to.m.65, dessutom var hon en riktig arbetsmyra.

Nu när jag ser på min mamma har hon blivit så liten, dessutom hör hon dåligt och hennes syn blir bara sämre och sämre, det gör henne så bekymrad, i dag när jag gick till henne, var dörren låst och jag ringde flera gånger på dörrklockan, men ingen öppnade, så ringde jag på telefonen och det var upptaget, sen började jag känna att det luktade bränt och undrade om det kom från min mammas lägenhet, jag tog upp nyckeln som jag har hem till henne och låste upp……..

JOOOO mycket riktigt, hon hade satt på en panna på spisen för att koka kålrötter, men blivit så ledsen att hon inte ser och gått och lakt sig, vaknat när teleonen ringde men inte hört att jag ringde på dörren……..
Hela pannan vidbränd och kolsvarta kolrötter samt rök och vidbränd lukt……. då blev det ännu mer bekymmersamt, Vi pratade om att inte sätta på mat på plattan och gå och lägga sig. hon kunde bara inte förstå hur hon kunde ha gjort så………
Stackars min Mamma!
Men det blev bra så småning om efter lite fika och prat, så var det lungt, men pannan var det bara att slänga…
Jag blir ju lite orolig att det kan hända igen.? det är nu viktigt att man har riktig koll på sina gamla föräldrar, även om jag ringer varje dag så är det ju inte samma sak som att gå och hälsa på och vara tillsammans, jag önskar jag kunde hälsa på oftare, men jag blir snart pesionär, då hoppas jag att jag kan vara med henne oftare……
Det är inte så lätt för min gamla mamma, hon har blivit skruplig och skör.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.