Cyrene Degerlund

Skolmaten

Vännäs , Malå, och någon fler kommun, ligger sämst till när det gäller skolmaten.

Det är det enda man får veta på nyheterna i radion. Man kan ju undra vad det är basserat på, som vanligt framgår det inte. Om Vännäs är semst på näringsrik mat eller om det är tillagningen,som gör att Vännäs är en av dom semsta komunner när det gäller skolmate. Men nog kan man tycka att journalisterna kan ta fram orsak och verkan innan man publiserar sådan fakta.

Vännäs har gjort ordentliga besparingar innom skolan och kommer att göra ytterligare besparingar, dessutom har man sparat in på skolmat i till byaskolorna och idag får man maten skickad till byaskolorna istället för att laga till den i skolornas kök som tidigare….. Det är ju faktiskt så att varje byaskola har ett kök. Om jag minns rätt så var det ett EU direktiv…..
kan det nu vara möjligt att våra barn inte får tillräckligt med näringsrik mat. Mycke troligt eftersom den nu mera lagas till i ett tillagnings kök och sen transporteras till respektive skolor i kommunen……. Det är ju viktigt att våra barn får riktig och näringsrik mat för att växa och utvecklas.
När min dotter gick i vår byaskola lagades maten på vår skola, och det tycker jag att man ska få fortsätta med för att barnen ska få bra hemlagad mat, jag kan inte tänka mig att det finns något bättre än att laga färsk mat på varje skola…..
Dessutom är jag säker på att alla kockar som lagar skolmat är noga med att maten är näringsrik.
Men att paketera och sen skicka maten till olika skolor, sen värmas när barnen ska äta maten, kan ju alldrig bli detsamma………
Cyrene

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.