Cyrene Degerlund

En sådan farsdag

Så var det farsdag…….
Mina tankar går ofta till dom barn som inte har en far att gratta, jag har inte heller en far att gratta på farsdag…….
Min far dog för 25 år sedan, men han var väldigt tacksam när han kom ihåg honnom, det var ofta en tårta till honom som det stod ’grattis på farsdag’ Vi köpte inga presenter kanske någon gång, men det kan jag inte komma ihåg, det var ju så länge sen…..

Min far var väldigt speciell, han älskade att gå ut och äta på restaurang han såg vackra saker, han hade en otrolig smak i inredning, disign och konst.

Min far tyckte om att det var fint i mitt barndomshem, han kunde se vackra fina inrednings möbler och assesoarer som han köpte och jag minns att jag tyckte att det var fint hemma hos oss. Min far kunde ta på sig svarta byxor, en svart skjorta och en härlig gul kavaj. Jag tyckte att han var så snygg och fin.

Jag gick alltid ut och handlade mina kläder med min far, eftersom han hade så otroligt bra smak och vi tyckte ganska lika, I ärlighetens namn så var man nog lite smart som tonåring/ung, att gå ut med sin far för att handla kläder, jag fick vad jag ville ha. (min mamma hade nog sakt att det var för dyrt) Min far tyckte bara att det var fint, han tyckte dessutom att man skulle ha skor och väska anpassat till det man köpte….

Min far var Barberare/frisör till sitt yrke, med eget företag hela sitt livet, min far var född 1911 …..Trots att han hade endast gått i skola i 6 år och frisörskola i 2 terminer eller knappt det, ’man kan ju undra varför man måste gå 3-4 år på frisörskolan numera för att bli frissa.
Jag är glad att min far hade alla dom egenskaperna som jag har fått ärva, Annars hade jag nog inte upptäkt konsten och aldrig börjat måla och utövat min konst

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.