Cyrene Degerlund

kyrkofullmäktige……

Där har jag vart i kväll…….

Det gick fort, mest var det budget. kyrkan i Vännäs är inte så fattig och inte heller så storm rik…….Man kan nog säga att det är ganska bekvämt.
Trots att 60 personer har gått ur kyrkan, nu var det inte redovisat, hur många har gått ur på grund av dödsfall eller flyttat eller rent av gått ur kyrkan, sex personer har inträtt i kyrkan i Vännäs.
Vi grattade dom som hade fyllt hjämt sen sista fullmäktige, däribland vår ordförande.

Dessutom pågår det en ombyggnad i Johanneskyrkan och där har man redan överskridigt budgeten, tyvärr så är det alltid så att det uppstår vissa problem när man börjar att göra ombyggnad, det spelar nog ingen roll var det är hemma eller i kyrkan, annars går ombyggnad efter planerna.
Jag fick också veta att en av kanoterna har återstälts till pengsjögården, pengsjögården ägs av kyrkorna och används till olika verksamheter som kyrkorna har samt anna uthyrning och konserer, vi har endast haft tre kanoter och jag har efterfrågat den fjärde kanoten som nu en snäll person har fixat och har återkommit till pengsjögården……..

en övrig fråga som jag belyste var att jag undrade om man inte ska ordna en grupp som tittar över konsten och inredning när man ska göra något nytt eller har byggt något nytt eller vid ombyggnad, att se över gardiner, mattor, belysning, konst helt enkelt göra en mysfaktorn och inredningen. Det skulle säkert bli en dragningskraft för flera människor att villa gå och fika eller bara vara i kyrkan, men det måste vara inbjudande, jag kan väl tänka mig att det skulle ge fler och andra besökare. vi vill ju ha fler människor att besöka kyrkan.
Sen var det gå fika och lite småprat, det känns alltid gemytligt när kyrkofullmäktige mötet är över.
Cyrene

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.