Cyrene Degerlund

Sola lagomt är inte farligt…..

Vi har alltid fått veta att det är farligt att sola. Men nu kommer en ny utredning och information….Man vet inte snart vad man ska tro angående alla utredningar!??? Ska vi sola eller inte?? Ska vi banta med att äta fett eller inte? Socker är farligt och vitt mjöl, förr var det bra med socker och raffinerat mjöl, Etc…….
Ja det är inte lätt när forskningen står mot varandra, vad ska man tro. Själv styrs jag mest av 5dl sunt förmuft, och 3dl kunskap, 2 dl erfarenhet, 2 dl humor, 1dl järnvilja….. summa summarium ser jag nog lite försiktigt på alla utredningar samt med en aning humor.

Så var det solning, sola lagomt.
Man kunde för en tid sedan läsa ’att det är dags att informera om att sola mera’ Enligt en Hollänsk information, där det stod.
Man borde informera människor, hur nyttigt det är att sola samt att stimulera till ett furnuftigt solande.
Det är ’Dutch Medical Magazine’ som sammanställer 30 forskningsrapporter från hela värden, som samtliga kommit fram till samma resultat.
’Det är nyttigt att sola’, utan att överdriva, alltså man måste sola måttligt……att skydda sig så man inte bränner sig, (det vet vi ju) ger ett skydd mot hudcancer (vet vi också)….Den som brabbats av hudcancer och som solat och solar har större chanch att tillfriskna…….

Enligt ED GIOVANOCCI.
Som säger ’för varje dödsfall i hudcancer dör 30 personer i andra former av cancer som orsakats av för lite sol…..
Den största studien som gjorts på området visar. taget från ett registret, över mer än fyra miljoner har man sammanställt i ett sammarbete mellan forskare från många länder, bl.a.Professor Kari Harminki vid Karolinska Institutet.
Som att vistas mycket i solen, då löper man mindre risk än andra att drabbats av cancer i invärtes organ som. Prostata, lever, urinblåsa, galla, etc….
Man måste ju tro på forskningen eller???? själv tänker jag fortsätta med mitt recept sunt förnuft………….

FAKTA
D-vitaminer är en fettlöslig vitamin D-vitamin brist kan leda till rakit (engelska sjukan) hos barn och benuppmjukning (osteomalaci) hos vuxna.
D-vitaminer bildas i huden av UVB- strålning som finns i sol eller solariljus.
Solbrun hud eller mörk hudtyp samt äldre personer har svårare att bilda D-vitaminer.
På vintern kan solning i solarie och/eller D-vitamintillskott komplettera behovet.
D-vitaminer finns i högst halt i fet fisk, men finns även i bland annat mjölkprodukter och ägg.
Bland vegetabiriska födoämnen är det bara vissa svampar (kantareller och shi-take) som innehåller D-vitaminer.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.