Cyrene Degerlund

Folkhögskola……

Tänk att få gå på folkhögskola, jag går på ’Vindelns Folkhögskola’ på ett programm som heter ’Skaparlust’. (har nog sakt det tidigare)
Helt underbart och dessutom har jag fantastiska personer i min grupp, alla är väldigt intresserad av konst och hantverk, ( det bara sprutar av skapande)
Fokhögskola är en otrolig instans som oftast drivs av Landstingen, nu när jag har den erfarenheten, så kan jag nog tycka att det är väl spenderade pengar som landstinget suventionerar……
Min trevliga kamrater på skolan är väldigt hant/konstintresserad så det är många ideer som sprutar i luften, det är väldigt fritt och man kan göra det som passar en, ’kanske en aning mer uppstyrning’ för vissa personer.
Själv har jag jobbat med en aning trä slöjd, silversmide när en silversmed var gästlärare en vecka, Men mest har jag jobbat i lera och försökt få snurr på drejskivan, sist lyckades jag med två skålar annars så kavlar vi och gör stora fat, muggar, koppar, bl.a. sen glaserar vi leran efter vi har skröjbränt, det är också en grej för sig att lära.
Jag måla också en hel del, en del lär sig slipa knivar och verktyg, det ska jag ta i tu med nästa tremin…..
Men konsten som sådan har vart viktigt för mig och att få ett annat in pot för min konst, så jag inte stannar i ett fack och bara målar samma saker i olika tappninga, jag vill inte stanna i ett fack, för mig handlar det om utveckling i konstform……..
Vill inte hamna i ett fack där man säger ’det här måste vara Cyrene som har gjort denna, ’nej…..nej’. men ack så svårt att hålla i gång utvecklingen i konstens olika tekninker. här gäller det att hålla igång, framför all att hålla sig achor. Annars blir konsten trött, det finns allt för mycke av den varan.
Cyrene

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.